Het bekende straatfestival Easterbarren in Eastermar heeft een nieuwe
hoofdsponsor: Theater Meerzigt, eveneens uit Eastermar. Theater
Meerzigt zal voor minimaal twee jaar het straatfestival sponsoren. Op
donderdag 3 mei werden de officiële contracten hiervoor getekend.

Sponsorovk

Heymen Jansen en Ada Roelants van Theater Meerzigt (rechts)
en Jannes Hamstra - voorzitter Stichting Easterbarren - met Catrinus Tadema
(links) tekenen de sponsorcontracten. Foto: Simon Bosma.

 

 “Samen moeten we het doen”
Het mag gerust een bijzondere constructie worden genoemd: een theater dat een straatfestival sponsort. Beide hebben namelijk hetzelfde doel: artiesten aan het publiek presenteren. Bijten deze partijen elkaar niet?
Heymen Jansen van Theater Meerzigt: “Ik zie de sponsoring van het Easterbarren echt als een toevoeging voor ons theater. Easterbarren is belangrijk als promotie voor het dorp Eastermar.” Net als Easterbarren is Theater Meerzigt een non-profit initiatief en wordt volledig gerund door vrijwilligers.
“Samen moeten we het doen. Het dorp, de vele vrijwilligers, overige sponsoren en wij als hoofdsponsor. Op die manier kan dit mooie en bijzondere straatfestival blijven bestaan.”

Bij een voorstelling in Theater Meerzigt betalen toeschouwers een toegangsprijs van € 15,- en in deze prijs is dan ook nog koffie bij ontvangst en een hapje en drankje in de pauze inbegrepen.
“Het is dus duidelijk dat we van de entreegelden niet zomaar een festival kunnen sponsoren. Voor die  € 15,- kunnen de kosten per theatervoorstelling ongeveer gedekt worden. Via de extra promotie op het Easterbarren denken we de naamsbekendheid en bezettingsgraad te kunnen verhogen, waardoor we de toegangsprijzen gemiddeld nog steeds lager kunnen houden dan de grotere theaters.”

Easterbarren kan weer vooruit
Ook het bestuur van Stichting Easterbarren is blij met deze nieuwe hoofdsponsor. “Wy binne hjir as bestjoer tige wiis mei”, aldus voorzitter Jannes Hamstra van de stichting. Met ruim 200 donateurs en de lokale ondernemersvereniging wordt het festival breed gedragen. De stichting hoopt dat hiermee het Easterbarren weer een aantal jaren vooruit kan. In de twaalf jaar dat het festival inmiddels bestaat trok het ieder jaar duizenden mensen uit de hele provincie naar Eastermar.

Twaalfde editie op 25 augustus
Het bestuur is inmiddels al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de twaalfde editie op zaterdag 25 augustus aanstaande. Het bestuur wil nog niet al te veel kwijt over het programma, maar er zullen in ieder geval weer vele artiesten optreden. Ook zullen er demonstraties van politiehonden en ‘doggy-dancing’ te zien zijn. Er is inmiddels ook een bestuurswisseling geweest bij Stichting Easterbarren: de nieuwe leden zijn Anne Elverdink en Hetty Kramer.

Meer informatie omtrent het programma volgt komende zomer.

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: