Na twee jaar verplicht radiostilte zijn we er dit jaar eindelijk weer! Zoals jullie van ons gewend zijn wordt het ook dit jaar een knaller met geweldige muziek, vele artiesten, acts en exposities. Voor de gelegenheid is er een nieuw logo ontworpen, een nieuwe website gemaakt, en gaan we vanaf editie 2022 (geheel in festivalstijl) met munten werken. Oftewel: het Easterbarren 2.0.

It nije barren
Waar het Easterbarren in de eerste jaren met name bezocht werd door publiek uit eigen dorp, is het door de jaren heen uitgegroeid tot een regionaal bekend evenement met zo’n 5000 bezoekers. Om dit barren nog minstens 20 edities te organiseren willen we met het festival ook vooruit. Daarom zijn er dit jaar een aantal dingen iets anders dan voorgaande jaren. 
Zo is Meerzigt geen horecagelegenheid meer. Mede hierdoor hebben we de route iets veranderd en valt de helft van de Teye Tolstraat nu weg. Daarentegen komt de Komerk er bij. Dit biedt voor de komende jaren veel mogelijkheden en de locatie is natuurlijk ideaal voor evenementen. 
Tevens hebben we een nieuw logo ontwikkeld met bijbehorende huisstijl. We hebben een vernieuwde website en geüpdatete sociale kanalen zodat we hopelijk ons publiek nog beter kunnen bereiken.

Echter, de grootste verandering dit jaar zullen de consumptiemunten zijn. Bij alle horeca- en eetgelegenheden kun je vanaf deze editie met munten betalen en dus niet meer met geld. De munten kunnen gekocht worden bij de desbetreffende kassa’s die zullen staan op it Harstepaed en op de driesprong kleine Teye Tolstraat/E.M. Beimastrjitte. De munten kosten €2,50 per stuk.
Ook nieuw is de flyer. Tijdens de vorige editie was er altijd een informatieboekje te koop waarin het artiestenspeelschema stond. Dit jaar hebben we het boekje omgevormd tot een flyer die gemakkelijk in uw broekzak past. De flyer is te koop voor 1 consumptiemunt bij de kassa’s.

Eastermar bruist van cultuur
Voor de 20e editie van het Easterbarren worden er 12 podia opgetuigd. Er komen meer dan 34 verschillende artiesten die zang, dans, acts en exposities bij u zullen brengen. Zo is Folkert Wesseling er met zijn act “Krekt wat”. De opening zal verzorgd worden door 12 ruige rauwe kerels van groep Broest. Gurbe Douwstra en Gerbrich van Dekken (Gerbrich en it grutte guod) zijn van de partij. Solid Ash en Lechery zullen spelen, evenals een verscheidenheid aan lokaal talent. Een kleine greep hieruit: Compromise, the Young Bunch, 4-Aces Bluesband, Something Else, Carla de Bruine. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen is er onder andere het jeugdcircus Saranti, maar ook de draaimolen en schmink.

Wanneer
De vuistregel is dat het Easterbarren plaatsvindt op de laatste zaterdag van augustus, dit jaar is dat 27 augustus. We starten om 14.30 uur met de opening waarna het festival begint om 15.00 uur. Vanaf 19.30 uur sluiten de verschillende podia en gaan we door op het hoofdpodium op het Breed tot 22.30 uur.
We hebben er zin in, jullie hopelijk ook! Graag tot ziens op 27 augustus! 
‘Jo komme dochs ek op it Easterbarren!!?’

Groet, 
Team Easterbarren

logo eassterbarren

Easterbarren 2018 1

Easterbarren 2018 2

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: