Op zaterdag 29 augustus aanstaande vanaf 15:00 uur is het centrum van Eastermar weer het decor van het unieke stratenfestival Easterbarren. Allerhande artiesten van diverse pluimage zullen op de laatste zaterdag van augustus het publiek weer weten te amuseren. Aan disciplines zoals gewoonlijk weer geen gebrek: cabaret, muziek, dans, acrobatiek en beeldende kunst.
Gratis straatamusement in ‘it Brûsplak fan ‘e Wâlden’.

Straatfestival Easterbarren 2009

Het Easterbarren beleeft dit jaar zijn negende editie. Dit jaar zijn er maar liefst twaalf podia, verspreid door het centrum van Eastermar, waar het publiek kan genieten van de diverse artiesten.
Ernst Langhout en Johan Keus zijn de artiesten die dit jaar de opening voor hun rekening zullen nemen. Langhout oogst veel succes met ‘Dylan yn it Frysk’. Ernst Langhout vertaalde enkele werken van zanger Bob Dylan in de Fryske taal en inmiddels is dan ook deel twee van deze cd verschenen.
De openingsact is iets wat u zeker niet mag missen. De Graham Lowlanders Pipes & Drums zullen eveneens een gedeelte van de opening van het Easterbarren 2009 verzorgen. Een zeer bijzonder schouw- en hoorspel.
Na de opening kan het publiek verspreid over het centrum genieten van de overige artiesten. Zo zijn daar onder meer troubadour Jaap Louwes, Gurbe Douwstra en Gerbrich van Dekken.

easterbarren2009

Het Duikteam Drachten zal eveneens op het Easterbarren aanwezig zijn. Zij zullen demonstraties verzorgen.

De Saxy Ladies zijn met hun saxofoons ook aanwezig op het Easterbarren.
Op eerdere edities van het Easterbarren waren zij ook al een absoluut succesnummer. Wat de dames dit jaar in petto hebben blijft nog even een verrassing.
Streetdance is ook een onderdeel wat uiteraard niet mag ontbreken op dit stratenfestival. Froeks Dance Crew zal een perfect staaltje van streetdance laten zien.
Ook de liefhebbers van spectaculaire acrobatiek zullen zeker aan hun trekken komen. Acrogymgroep Adonis uit Drachten zal evenals op voorgaande edities van het Easterbarren weer voor een spetterende show zorgen. Ook verzorgen zij workshops acrobatiek voor diegene die het ook eens wil proberen.
Tevens zijn er optredens van diverse bands. Enkele namen: Karst & Kunde, GeDoBr, Dixie Doodle, Stanza, Challenger en Sije.
Ook andere vormen van kunst zijn natuurlijk op het Easterbarren aanwezig. Er zijn schilderijexposities van Alie Riemersma en Yneke Fokkens.
Tevens zijn er exposities en workshops van een aantal Creatief Therapeuten. Deze therapeuten zetten creativiteit in als behandeling voor mensen die zich moeilijk kunnen uiten.

Saxy Ladies

Het Eastermarder skûtsje (It doarp Eastermar), doet sinds een aantal jaren  mee aan de IFKS. Wisselend zullen de shantykoren De Skipfeartsjongers en de Piipegaeltsje Sjongers op het skûtsje de Burgumer Mar opvaren en voor de opvarenden prachtige zeemansliederen ten gehore brengen.

Het is te veel om alles te vermelden wat er op het Easterbarren te beleven zal zijn. U moet het gewoon zelf komen meemaken.
Op 29 augustus om 15:00 uur in het centrum van Eastermar. De toegang én het parkeren is helemaal gratis!

Om in de stemming te komen kunt u alvast meedoen aan de Easterbarren Quiz.

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: