Easterbarren-beeldmerkZaterdag 25 augustus staat Eastermar in het teken van de inmiddels alweer twaalfde editie van het straatfestival Easterbarren. Ook dit jaar belooft het weer een mooi evenement te worden met veel variatie en vermaak.

Om 15:00 uur zijn het 'De Fjouwer Trûbadoers', Gurbe Douwstra, Piter Wilkens, Jaap Louwes en Doede Veeman die de aftrap van deze editie gaan geven. Vervolgens barst het evenement los op 13 podia kriskras door het centrum van Eastermar. Muziek, straattheater, kunst, dans en cabaret.

Fjouwer  Trûbadoers

Gevarieerd programma

Grietje Wagenaar zal samen met haar hond Floris optreden. Floris en Grietje zijn bekend van 'Holland’s Got Talent' waar zij beiden een fraai staaltje van 'Doggy dancing' lieten zien. Tijdens het Easterbarren zal Grietje samen met Floris voor het eerst op livemuziek dansen. Ook laten politiehonden tijdens dit Easterbarren zien wat zij allemaal in huis hebben. Anna Weij laat vervolgens zien hoe ze honden zo mooi mogelijk kan 'trimmen'.
Er zijn daarnaast muzikale optredens van onder andere Gerbrich van Dekken, Challenger, Lechery, GeDoBr, Noaten op ‘e sang, Twirre, Dixie Doodle, Freddy Nauta, Ate, Sa en oaren en Koardinaasje. 
Ook de liefhebbers van beeldende kunst komen dit jaar ook zeker aan hun trekken. Er zijn exposities van glas-in-lood door Annet van Midwoud en schilderijexposities van o.a. Durkje Haringa, Gerbina Prins, Japke 
Weij, Tryntsje Snelter en Minze Dijkstra.

easterbarren-straatartiesten

Voor elk wat wils
Ook zijn er dit jaar weer verschillende straatartiesten. Zij duiken overal tussen het publiek op en hun acts zijn een verrassing. Het Eastermarder skûtsje - dat meedoet in de IFKS - vaart de Burgumer Mar op, en heeft aan boord de shantykoren 'De Brêgesjongers' en de 'Alde Gea Sjongers'.
Theater Meerzigt presenteert op het speciale podium 'Breed Freed', het programma voor het komende theaterseizoen. Hier treden onder andere op Tsjêbbe Hettinga, Rudy Lobis en Menno Samplonius. De 'Sterke Froulju' presenteren de 'Faginamonologen'. 'Kickstart' is het speciale jongerenpodium waar jong aanstormend talent uit Eastermar zich presenteert. Ook zal de Reddingsbrigade Drachten een aantal demonstraties verzorgen en is er een speciaal groot waterbassin waar met radiografisch bestuurbare modelschepen kan worden gevaren.

U ziet het. Zomaar een kleine greep uit het komende Easterbarren. Het is veel te veel om allemaal op te noemen. Kom gewoon zelf op zaterdag 25 augustus vanaf 15:00 uur naar Eastermar. Toegang en parkeren is gratis!

Even sfeerproeven? Kijk op YouTube, zoekterm Easterbarren.

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: