Na een geslaagde tweede training op de Burgumer Mar stond de bemanning van skûtsje De Broekophâlder te trappelen van enthousiasme op het terrein op de Snakkerbuorren voor de doop van het skûtsje De Broekophâlder.

Rond 14:00 uur trapte de schipper het evenement af, gevolgd door Age Veldboom die met een adembenemende speech en een prachtig verhaal over de oorsprong van de skûtsjes vertelde. Hij sloot zijn verhaal af met een gezellig nummer, waarbij iedereen uit volle borst meezong.

Na krachtige toespraken van de burgemeester van Achtkarspelen en die van Tytsjerksteradiel werd er vol vreugde geproost en doopten zij met trots het skûtsje. En het weer? Dat was alsof het zo moest zijn! De zon brak door, waardoor iedereen in een feestelijke stemming kon genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Met een brede glimlach liep schipper Wiebe van der Wal, beter bekend als Skippie, tussen het gezellige publiek. En terecht! Wat een schitterend schip hebben ze neergezet. Samen met zijn gedreven bemanning staat hen een onvergetelijk eerste seizoen te wachten!

Klik hier voor de fotoreportage gemaakt door Albert Bakker

AHB 0769

 

Eastermar TV maakte een prachtige film van het spektakel: