Betreft in aktiviteit op: 14 juni 2014
Information
Publisearre: 12 juni 2014 | Kategory: PG Eastermar
PKN Tsjerke/Hege Stins iepen dei

Protestantse Gemeente Eastermar neemt vernieuwde kerk in gebruik

Information
Betreft in aktiviteit op: 14 juni 2014

Verbouw grotendeels gerealiseerd door vrijwilligers

Eastermar, 10 juni 2014

In een speciale dienst op zondag 22 juni neemt de Protestantse Gemeente Eastermar haar kerkgebouw op It Heechsân opnieuw in gebruik. Op zondag 15 juni wordt in het kerkgebouw aan de E.M. Beijmastraat voor het laatst een eredienst gehouden.

Grondige restauratie
De kerk is gerestaureerd, de bijgebouwen vergroot en gemoderniseerd. Er is een grote gemeenschapsruimte gerealiseerd en er zijn vergaderruimtes een professionele keuken en een grote toiletgroep bijgekomen. De jeugd heeft een eigen plek gekregen waar ze bij elkaar kunnen komen. Het is een prachtig geheel geworden waar de zondagse eredienst en alle doordeweekse activiteiten gehouden kunnen worden. De verbouw is voor het grootste gedeelte gerealiseerd door vrijwilligers uit de kerkelijke gemeente, maar ook zeker van mensen daar buiten.

Open huis op 14 juni
Op zaterdag 14 juni is er vanaf 10.00 uur voor iedereen  gelegenheid om nog eens rond te kijken in kerk en vergaderruimtes in de Buorren. Er is een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van de kerk en kerkelijke gemeente. Elk uur speelt één van de plaatselijke organisten op het orgel.

Meer informatie is ook te vinden op: www.pgeastermar.nl

tsjerke Heechsan 2014

logo-PKN-Eastermar

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich:

Werom nei de foarige side

 
 

Foar redakteuren:

Sykje:

Friese tekst vertalen:

Kopieer de tekst en plak deze in de 'Oersetter'.

Eastermar.nl en privacy

Doarpsside Eastermar.nl pleatst 'cookies' foar in optimale wurking en it byhâlden fan de statistiken. Graach jo akkoart!