Het was oudejaarsdag een drukte van belang tijdens de open dag op de bouwplaats van de kerk op it Heechsân bij Eastermar. Dorpsgenoten en alle overige geïnteresseerden konden met eigen ogen het verloop van de werkzaamheden aanschouwen. Sinds de zomer van 2013 wordt het kerkgebouw op it Heechsân grondig gerenoveerd.

Om de verbouwing te kunnen bekostigen worden allerlei acties georganiseerd. Op oudejaarsdag werden er oliebollen verkocht. De bollen waren afkomstig van een bakker die hoog genoteerd stond in de oliebollentest van een landelijk dagblad.
De oliebollen en appelflappen vonden gretig aftrek. Na ruim anderhalf uur was de voorraad op. Deze actie heeft ongeveer € 750 opgeleverd.

Het is de bedoeling dat dit jaar het vernieuwde gebouw in gebruik wordt genomen. De verbouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door allerlei vrijwilligers uit het dorp Eastermar. Zowel kerkelijk als niet kerkelijk betrokken. Daarom werd de vrijwilligers zaterdag een hart onder de riem gestoken. Zij kregen ‘de broekophâlder’ uitgereikt. Een onderscheiding, een ludieke wisseltrofee, voor dorpsgenoten die zich verdienstelijk maken voor de gemeenschap. Zij kregen de prijs uit handen van de vorige winnaar, Bouwe de Jong. Evert Frankes nam het eerbetoon namens alle vrijwilligers in ontvangst.

IMG 6771

IMG 6798

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: