Protestantse Gemeente Eastermar organiseert bijzondere veiling

Op zaterdag 30 november wordt een grote ‘doarpsveiling’ georganiseerd in kerkgebouw De Buorren, in Eastermar. De opbrengst is bestemd voor de inrichting van het nieuwe kerkgebouw op It Heechsân. Een kerkgebouw dat straks voor het hele dorp een aanwinst is met de modernste faciliteiten en sfeervolle inrichting.

logo-PKN-Eastermar

Veiling
Met deze veiling van 30 november hoopt de gemeente het bedrag rond te krijgen benodigd voor de inrichting. Er worden bijzondere zaken geveild. Onder andere een vakantie in Zweden of op Ameland. Er worden ‘vaste parkeerplekken’ geveild en bijzondere kerkdocumenten uit 1722. Maar ook een excursie op de boerderij met workshop “koe knuffelen”, een gesigneerd shirt van SC Heerenveen-speler Alfred Finnbogason, een riet gedekt tuinprieel of workshop natuur schilderen met kunstschilder Gosse Koopmans behoren tot de mogelijkheden. De kavels zijn te bezichtigen op www.pgeastermar.nl.

Grote verbouwing
Een team van vrijwilligers is al geruime tijd bezig om het gebouw op It Heechsân te verbouwen zodat komend jaar de gemeente haar intrek erin kan nemen.
Helaas is er nog een tekort op de begroting, waardoor de gewenste inrichting (nog) niet valt te realiseren. Met speciale acties is een werkgroep van de kerkgemeente bezig om toch voldoende geld hiervoor te verkrijgen. Zo is er al eerder een groot wilddiner georganiseerd, een rommelmarkt waar nog met guldens kon worden betaald en was er een oud-ijzeractie.

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: