Om iedereen er nog even aan te herinneren!

De Vereniging Doarpsbelang Eastermar viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. De oprichtingsacte vermeldt 15 maart 1915 als officiële oprichtingsdatum. Sindsdien is er veel gebeurd en nog altijd neemt Doarpsbelang Eastermar een belangrijke plaats in het dorpsleven van Eastermar in. Er is vanuit Doarpsbelang vorig jaar een werkgroep in het leven geroepen om op een feestelijke manier aandacht te besteden aan dit 100-jarig jubileum.

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 april a.s. zal het jubileumfeest gevierd worden.

De werkgroep die dit feest heeft voorbereid is er klaar voor. We hopen natuurlijk dat veel dorpsbewoners dit feest samen met Doarpsbelang en de werkgroep willen vieren. Centrum van de feestelijkheden is De Komerk. Aangezien het Breed wordt heringericht zijn we uitgeweken naar het Komerkterrein. Op het parkeerterrein zullen een aantal partytenten worden opgetrokken. Hier zullen de meeste activiteiten zich afspelen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 24 april

18.30 uur: Opening van het feest waarbij de schoolkinderen luchtballonnen oplaten op het Komerkterrein;

18.45 – 20.00 uur: Disco voor de schoolkinderen in de tent;

20.00 – 21.00 uur: Ludieke jaarvergadering met spreekstalmeester Wijbe Postma in de tent (een vergadering die u vast niet wilt missen);

21.00 - ± 22.00 uur: Gezellig nazitten onder het genot van een borrel in de tent.

Zaterdag 25 april

11.00 – 13.00 uur: Feestelijke brunch in de tent. Deze brunch wordt verzorgd door ondernemers uit Eastermar. Iedereen is welkom om hieraan deel te nemen. Opgave hiervoor is niet nodig;

13.30 – 16.00 uur: Vossenjacht in het centrum van Eastermar, start op de Komerk;

16.15 uur: Optreden van de Marko’s in de buurt van de Komerk;

17.00 – 18.00 uur: Prijsuitreiking van de Vossenjacht in de tent;

17.00 – 20.00 uur: Muzikale optredens van diverse dorpsbewoners van Eastermar. Het wordt een echt Eastermarder muziekgebeuren waarin vele Eastermarder artiesten zich van hum beste kant zullen laten zien. Ze worden gesteund door Lechery.
Tijdens deze optredens is er eten en drinken in de tent verkrijgbaar. U kunt voor € 7,50 een maaltijd kopen. Ook hiervoor is opgave niet nodig.

20.00 – 23.00 uur: Optreden van de enthousiaste Eastermarder 5-koppige Coverband Lechery. De band speelt een breed repertoire aan bekende pop- en rocknummers van toen en nu. Door het brede repertoire kent Lechery vele fans en de band is dan ook altijd prominent aanwezig op het Easterbarren.

Na het jubileumfeest krijgt elke dorpsbewoner een blijvende herinnering aan dit jubileum thuisbezorgd.

Iedereen een heel fijn jubileumfeest toegewenst.

Werkgroep 100 jaar Doarpsbelang 

100 jaar dorpsbelang vlag

Ander nieuws van Doarpsbelang:
Ek nijsgjirrich: