De Vereniging Doarpsbelang Eastermar viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. De oprichtingsakte vermeldt 15 maart 1915 als officiële oprichtingsdatum. Sindsdien is er veel gebeurd en nog altijd neemt Doarpsbelang Eastermar een belangrijke plaats in in het dorpsleven van Eastermar. Het bestuur heeft daarom vorig jaar een commissie in het leven geroepen om op een feestelijk manier aandacht te besteden aan het 100-jarig bestaan van Doarpsbelang. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 24 en zaterdag 25 april a.s.

Inmiddels zijn de plannen zover gevorderd dat we u graag vertellen hoe de feestelijkheden er in grote lijnen uit komen te zien. Centrum van de feestelijkheden is De Komerk. Aangezien het Breed wordt gereconstrueerd zijn we uitgeweken naar het Komerkterrein. Op het parkeerterrein zullen een aantal partytenten worden opgetrokken. Hier zullen de meeste activiteiten zich afspelen.

Hoewel details nog moeten worden uitgewerkt ziet het programma er in grote lijnen als volgt uit:

Vrijdag 24 april

18.30 uur: Schoolkinderen laten op het Komerkterrein luchtballonnen op. Het kind waarvan de ballon het verste komt verdient een prijs.

18.45 – 20.00 uur: Disco voor de schoolkinderen in de tent.

20.00 – 21.00 uur: Ludieke jaarvergadering, in te vullen door het Dorpsbelangbestuur in de tent (niet te missen).

21.00 - ± 22.00 uur: Gezellig nazitten onder het genot van een borrel in de tent.

Zaterdag 25 april

11.00 – 13.00 Feestelijke brunch in de tent op het Komerkterrein. Deze brunch wordt verzorgd door ondernemers uit Eastermar. Iedereen is uitgenodigd hieraan deel te nemen.

13.30 – 16.30 uur: Vossenjacht. In het dorp zijn diverse vossen verstopt die moeten worden opgespoord.

17.00 – 18.00 uur: Prijsuitreiking van de Vossenjacht.

17.00 – 20.00 uur: Muzikale optredens van diverse Eastermarder dorpsbewoners. Het wordt een echt Eastermarder muziekgebeuren waarin vele Eastermarder artiesten zich van hun beste kant zullen laten zien. Ze worden ondersteund door Lechery. Tijdens deze optredens zijn er hapjes en drankjes in de tent verkrijgbaar.

20.00 – 23.00 uur: Optreden van de Eastermarder coverband Lechery, een enthousiaste 5-koppige band. De band speelt een breed repertoire van bekende pop- en rocknummers van toen en nu. Door het brede repertoire kent Lechery vele fans en zijn ze ook altijd prominent aanwezig op het Easterbarren.

Kortom, een aantrekkelijk programma wordt opgezet voor 24 en 25 april a.s.
Mis het niet en noteer deze data alvast in uw agenda. 

Logo-Doarpsbelang-Eastermar

Ander nieuws van Doarpsbelang:
Ek nijsgjirrich: