Beste Eastermarders, IT GIET OAN !

Eind juni is het weer tijd voor het dorpsfeest! Na het jubileumfeest van vorig jaar gaan we proberen het dit jaar minstens zo gezellig te maken zoals we gewend zijn in  'ús moaie Eastermar'!
De feestcommissie is druk bezig met de laatste puntjes op de i te zetten. Het programma is inmiddels een feit en dat willen we graag met u delen:

Aangezien het buurtvoetbal vorig jaar een groot succes was, willen wij ook dit jaar graag weer de woensdagavond daarmee beginnen.
woensdag 26 juni om 18.30 uur wordt er daarom afgetrapt met het buurtenvoetbal tot 00.00 uur op het sportpark. (Dit mag verkleed omdat het zo leuk was, maar dan wel met de hele buurt). De ultieme kans om te laten zien wat jouw buurt op sportief vlak waard is!

Donderdag 27 juni zal de dorpsomroeper het dorpsfeest openen om 17.00 uur. De kinderen kunnen vanaf 17:30 tot 19:30 bij de feesttent een eigen feestje bouwen. Er zal onder andere een clown aanwezig zijn, er kan geschminkt worden, (dus ouders, kijkt u wel even of u uw eigen kind na afloop weer meeneemt naar huis!) haarversiering, fotobooth en ook een foodtruck zal daar aanwezig zijn en nog veel meer!

Om 20.00 uur is iedereen van harte welkom in de feesttent voor ‘De Eastermarder music night’. Eastermar is eigenlijk het Volendam van het noorden. We hebben hier dan wel geen palingsound, maar de WALD KLANK! Diverse, toekomstig grote namen, zullen zich laten horen en zien deze avond, dus komt allen want u kunt nu nog na afloop zonder al te veel dringen met hen op de foto!!

Vanaf 22.00 uur zal Coverband Venner (met daarin alweer een Eastermarder als zangeres) de muzikale klanken verzorgen met voor elk wat wils en we gaan met de klanken, die ver over de Burgumer Mar zullen klinken, deze Eastermarder music night in sfeer afsluiten.

Vrijdag 28 juni om 10.00 uur (inloop vanaf 09.45) is het tijd om actief bezig te gaan. De ouderen (en mensen die zich wat ouder voelen) zijn welkom in de
feesttent om mee te doen met de oud-Hollandse spelen. De muziek zal deze ochtend verzorgd worden door accordeonist Oebele Wagenaar (wa kin him net). Mensen kom op tijd, want ook al lijkt het een grote tent: hij is zo vol! ;)

Ook hebben we van 09.00 tot 11.00 uur een spelletjesochtend voor de kinderen van de Hummelhof en de basisschool.
Om 13.00 uur begint de spelletjesmiddag voor jong en oud en worden de spelletjes afgesloten met POMPEN OF VERZUIPEN, oftewel een opblaasbotenrace die
vast en zeker voor hilarische momenten zal zorgen!
Komt allen om deze sportieve peddelaars aan te moedigen! En kom op tijd, want we hebben maar 2 waterkanten! De muzikale omlijsting zal dit jaar door Pieter en Michiel worden verzorgd…. kortom 'it wurdt wer een prachtich spektakel!'

VISWEDSTRIJD:
Op vrijdag vanaf 19.00 uur gaan we kijken of we het water in de Burgumer Mar en de Leien kunnen laten zakken door middel van een viswedstrijd. De fisken worden gemeten en gewogen en er is een prijs voor zowel de zwaarste als de langste vis.
De speciaal voor dit doel gefokte wedstrijdvissen moeten met respect behandeld en na het meten en/of wegen weer voorzichtig teruggezet in het water. U kunt
meedoen of komen kijken bij de viswedstrijd in het water rondom het feestterrein .
LET OP: opgave voor de viswedstrijd kan bij uw eigen buurtvereniging/buurtvoorzitter via de e-mail. Voor de slimme Harry's en Hannie's (en verdere visfanaten): jullie krijgen een bamboehengel en een dobberset. Als verassing (is het nu dus niet meer) mag u die NA de wedstrijd mee naar huis nemen.
ECHTER: er zijn 45 hengels en er kunnen dus ook maar 45 mensen meedoen! Met eigen visgerei meedoen is NIET toegestaan. We willen dat iedereen dezelfde kansen heeft.

Vanaf 21.30 uur is het tijd voor livemuziek m.m.v. coverband Fantix die er gegarandeerd een feest van gaat maken.

Zaterdag 29 juni om 05.30 uur wordt u al gewekt door de dorpsomroeper (hiervoor alvast onze excuses)!
Vanaf 06.00 uur is het weer tijd voor de jaarlijkse veemarkt (mits het vee al wakker is) en de braderie zal om 09.00 uur beginnen en dan kunt u genieten van muziek van de ‘wettertoerkapel’ uit Drachten.

Vanaf 13.45 kunt u zich inschrijven voor het sigaarroken en gaan we om 14.00 uur hiermee van start. (LET OP! Om gezondheidsredenen is er plaats voor 50 personen, dus als u mee wilt doen kom dan op tijd) en zal Lytse Hille vanaf 14:30 uur tot 17.30 uur er weer een gezellige muzikale middag van maken. Dit terwijl het merendeel van de Eastermarders zich tegoed doet aan de tarwesmoothies als gezonde tegenhanger van het sigaarroken!

Van 12.00 uur tot 16.00 uur zullen voor de kinderen de waterballen en de klimwand op het feestterrein aanwezig zijn. Wederom een dolle boel!

Vanaf 21:30 uur zullen de 538 Dj’s er een groot feest van maken met onder andere ‘Die Verrückte Halbe Stunde’ Speciaal voor deze gelegenheid worden de tarwesmoothies vervangen door de Duitse cappuccino's ! Maar ook frisdrank is rijkelijk verkrijgbaar.

Zondag 30 juni om 19.00 uur is er een kerkdienst georganiseerd door het Missionair team m.m.v. van Joy for people.

NIEUWSFLITS!:
Nieuwe munten, nieuwe kleur, nieuwe maat, dit jaar te verkrijgen bij een eveneens nieuw munthokje! De oude blauwe munten zijn nog tot en met 2026 in te leveren dus overhoop die laden, potten, bakjes en oude sokken leegschudden!
De bandjes voor toegang kunnen weer onder dezelfde voorwaarden als voorgaande jaren worden afgehaald op dinsdag 25 of woensdag 26 juni tussen 19.00 en 20.00 uur bij de Tiptoko op de Komerk.

Nog een wens - of verwachting van voldoen aan deze wens - van de feestcommissie en exploitanten: wilt u de Komerk vanaf maandag 24 juni tot het einde van de feestdagen vrij houden van auto's? Onze dank is alvast groot!

Minsken, wy hawwe der sin oan! Jimme dochs ek?

Groetnis en oant sjen fan de feestcommissie,
Astrid, Henk, Renze, Folkje, Beitske, Sjoerdje, Jacob

doarsfeest2024

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: