Beste Eastermarders,

Van donderdag 26 t/m zaterdag 28 juni vindt het Eastermarder dorpsfeest weer plaats.
De feestcommissie heeft de nodige voorbereidingen getroffen en wil daarom graag een uitgebreide toelichting geven op het feestprogramma. Hieronder volgt het programma en enkele mededelingen van de feestcommissie:

Donderdag om 17:00 gaat zoals elk jaar de dorpsomroeper het dorp door om het feest te openen.
Om 18.30 uur begint als vanouds de kinderdisco en Streetdance met Amanda. De kinderen kunnen swingen tot 20.00 uur. Daarna om 21.00 uur is het de beurt aan de Eastermarders zelf om tijdens de Eastermarder muziekjún m.m.v. Lechery hun stem te laten horen. Het thema van deze avond is ROOD (dus komt allen in rode kleding), De pop/rock coverband Lechery zal het resterende deel van de avond optreden. Deze 5-mans formatie staat garant voor een avond rocken, swingen en meebrullen op bekende nummers van toen en nu.

Vrijdagmorgen staat de koffie om 10.00 uur klaar in de tent en verwelkomen we Teake van der Meer.
Vrijdagmiddag De spelletjesmiddag voor alle buurten vind zoals altijd plaats op het terrein bij de tent. Verdere omschrijving van de spelletjes leest u op de volgende pagina.

Vrijdagavond starten we om 20.00 uur de avond met cabaret: Klún en Knoffel hakke… “He Buorman” vanaf 22.00 uur gaan we los in de tent met de band Bamm Bamm. De Friese coverband Bamm Bamm bestaat alweer zo’n 12 jaar. De band heeft een uitgebreid repertoire, dat bestaat uit discoclassics uit de seventies, nummers uit de actuele hitlijsten, rock en Nederlandstalige hits. Van André Hazes tot Meat Loaf, van Lady Gaga tot Van Halen, van Caro Emerald tot Black Eyed Peas.

Zaterdag starten we om 6.00 uur met de veemarkt, daarop volgend de braderie om 9.00 uur met muziek looporkest Dixieland ala carte. Ook is er vanaf 12.00 uur een klimwand met springkussen bij de feesttent aanwezig. Dan zal de tent ook geopend zijn. In de tent zal Lytse Hille de muziek verzorgen en start om 14.00 uur het sigaar roken. Om 16.00 uur sluiten we de tent en is het even rust in het dorp. Om 19.30 starten we de Eastermarder jún weer met shantykoor de beurtskippers bij de feesttent. Vanaf 22.00 uur is het de beurt aan de band Prime Suspect. Toegangsbandjes voor de Eastermarder jún zijn op de dinsdag en woensdag avond tussen 19.00 en 20.00 uur verkrijgbaar bij het komerkgebouw. Per inwonend gezinslid kan men 2 gratis bandjes krijgen.
Voor eventuele oud of uitwonende Eastermarders kunt u een verzoek doen voor extra bandjes.
Graag dan de namen doorgeven per e-mail: fceastermar@outlook.com
Wij kunnen dan van te voren nagaan of u deze bandjes ook echt nodig heeft en deze reserveren. 

Mededeling spultsjes op vrijdagmiddag:

In de buurtvergadering werd gediscussieerd over het wel dan niet dragen van propschoenen om in het voordeel te zijn tijdens het touwtrekken. Intern is besloten dat dit niet de bedoeling aangezien aan propschoenen heel wat voordelen kleven ten op zicht van laarzen o.i.d.

Naast het springkussen voor de kinderen op vrijdagmiddag is er ook stokhangen voor kinderen tot en met groep 8. Dit is vergelijkbaar met spijkerbroekhangen. Degene (3) die hier het langst aan blijven hangen krijgen een cadeaubon.

DE FEESTCOMMISSIE

Henk, Jolanda, Mient, Sjoerdje, Hannie, Sjoukje en Freddy 

Klik hier voor een beschrijving van de "spultsjes" op vrijdagmiddag

Klik hier voor het programma met de aanvangstijden

dorpsfeestje2

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: