Beste Eastermarders,
 
Eind juni is weer in zicht en na 2 jaar geen dorpsfeest te hebben gehad kijkt iedereen weer uit naar het Eastermarder Dorpsfeest. De feestcommissie is druk met de voorbereidingen en hieronder lichten wij het programma toe:
 
Donderdag 23 juni om 17.00 uur gaat de dorpsomroeper weer door het hele dorp. Vervolgens is er dan om 18.30 uur kinderdisco met magische show in de tent met DJ Repke.
Om 20.00 uur kunnen de buurten met elkaar de strijd aangaan via een wervelende playbackshow. Vanaf 22.00 uur verzorgt DJ Repke de muzikale klanken en zullen De Doelleazen de avond afsluiten met hun bekende hits.
 
Vrijdagochtend 24 juni om 10.00 uur is er een koffieochtend in de tent m.m.v. Griet Wiersma
’s Middags kunt u vanaf 13.30 uur weer meedoen met de spelletjesmiddag voor alle buurten, met na afloop muziek in de tent van de band Lechery.
Op de Komerk is een springkussen aanwezig voor de kinderen.
Vanaf 19.00 uur kunt u genieten van het ringrijden door het dorp.
Om 21.30 uur start Q-Music The Party en maakt er een feest van met o.a het Foute Uur.
 
Zaterdagochtend 25 juni wordt u al om 5.30 uur gewekt door de dorpsomroeper.
De jaarlijkse veemarkt gaat om 6.00 uur van start en de braderie vanaf 9.00 uur met o.a muziek van de Wettertoerkapel en het shantykoor
De BrêgeSjongers op de Teije Tolstraat.
 
Om 12.00 uur is er een activiteit voor de jeugd op de Komerk bij de feesttent met waterballen in de haven en ook is er een klimwand aanwezig op het terrein.
Vanaf 14.30 uur zal Lytse Hille optreden in de tent.
Om 14.30 uur begint dan het sigaarroken.
Er is plaats voor 50 personen, dus als u mee wilt doen, kom dan op tijd!
Vanaf 22.00 uur is er livemuziek in de tent m.m.v. de band Noah.
 
Toegangsbandjes voor de Eastermarder jûn zijn op dinsdag- en woensdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur verkrijgbaar bij het Komerkgebouw.
Per inwonend gezinslid kan men 2 gratis bandjes krijgen.
Vraag deze alleen aan wanneer u ze echt nodig heeft en deel deze niet zomaar uit. In voorgaande jaren zien wij steeds meer de trend dat toegangsbandjes worden verzameld waardoor grotere groepen toegang krijgen tot de zaterdagavond van ons dorpsfeest.
Voor eventuele oud- of uitwonende Eastermarders kunt u dit jaar ook weer een verzoek doen voor extra bandjes. Wij kunnen deze dan voor u reserveren.
Graag dan de namen doorgeven per e-mail: feestcommissie-eastermar@outlook.com
 
Kermis op de E.M.Beimastrjitte tegenover "It Betterskip" en stukje Teije Tolstraat van donderdag 23 juni van 15.00 uur t/m zaterdag 25 juni tot
24.00 uur.
 
Namens de Feestcommissie
Sipko, Jelle, Sjoerdtje, Douwe, Hendrik, Beitske, Jannie en Renze

Klik hier voor het programma in PDF.
 

programma dorpsfeest2022

Besjoch ek de filmkes op Eastermar TV.

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: