lichtjesavond

Zondag 13 december 2020

Elke 2e zondag in december wordt wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Zo ontstaat er in 24 uur tijd een golf van licht en warmte.

Lichtjesavond Eastermar is bedoeld voor iedereen die het gemis van een dierbare ervaart. De leeftijd of hoe lang het geleden is maakt daarbij niet uit. Immers iemand die je lief hebt, blijft voor altijd in je hart en gedachten!

De afgelopen twee jaar organiseerden Uitvaartvereniging De Laatste Eer en het Missionair Team op de tweede zondag in december een Lichtjesavond in De Hege Stins in Eastermar. Het waren mooie waardevolle bijeenkomsten, die zeker in een behoefte voorzagen. Alle reden om dit initiatief te herhalen. Jammer genoeg gooit corona roet in het eten. Toch willen we, juist in deze bijzondere tijd, er op zondag 13 december nadrukkelijk wél aandacht aan besteden.

Er is dit jaar géén gezamenlijke bijeenkomst, maar er wordt een flyer met een kaarsje bezorgd op alle adressen in Eastermar en omgeving. De achterkant van de flyer kunt u omvouwen en de naam opschrijven van degene die u mist. U kunt het kaarsje op zondag 13 december om 19.00 uur aansteken.

Naast het branden van een kaarsje thuis, is er ook gelegenheid om een houten gedenkhartje met de naam op te hangen aan de grote beuk op de begraafplaats op it Heechsân. Dit kan in de week van zondag 13 december t/m zaterdagmiddag 19 december. De hartjes, pennen en ophanghaakjes zijn ter plekke aanwezig.

Ook dit jaar besteden de leerkrachten van de groepen 6, 7 en 8 van Basisskoalle De Twirre in de weken voorafgaand aan Lichtjesavond Eastermar aandacht aan het omgaan met verlies en rouw en alles wat daar bij hoort.

Zo willen we diegenen gedenken die wij graag nog een tijd in ons midden hadden willen hebben en weten we ons op deze manier toch met elkaar verbonden!

Lichtjesavond Eastermar is een initiatief van Uitvaartvereniging De Laatste Eer en het Missionair Team Eastermar.