Een verhalenmiddag over landschap en identiteit. Waar voel jij je thuis?

Op zondag 2 december van 14.30 – 17.00 uur organiseert Tryater samen met de Verhalenkamer en Stichting Dam Jaarsma een inspirerende, tweetalige middag in de Verhalenkamer in Eastermar.

Dorp Europa van Tryater is deze herfst te zien op uiteenlopende locaties in de provincie. Om het thema van de voorstelling – wie ben ik en waar ben ik thuis? – kracht bij te zetten en de dialoog met het publiek aan te gaan, manifesteert de productie zich in verschillende uitingsvormen: voorstellingen, huiskamervoorstellingen en verdiepingsprogramma.

Als onderdeel van het verdiepingsprogramma organiseert Tryater een verhalenmiddag over landschap en identiteit gekoppeld aan een aantal verhalen van onder andere Dam Jaarsma.

 

Programma

14.30   Ontvangst met koffie en thee

15.00   Aanvang verhalenmiddag

  • Inleiding en lezing over het landschap de Noardlike Fryske Wâlden en de invloed hiervan op de mentaliteit van de Wâldpiken door Gabriël Vriens, landschapskundige.

Volksverhalen in de Wâlden en in Europa - door meesterverhalenverteller Douwe Kootstra.

  • Volksverhalen in de Noardlike Fryske Wâlden - verzameld door Dam Jaarsma en andere verzamelaars - waarin het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden en de identiteit van zijn inwoners van betekenis is.
  • Friese verhalen in Europa. Hoe uniek, en vooral, hoe Fries zijn deze verhalen nu echt?

17.00  Einde verhalenmiddag
           Ruimte voor een nagesprek. “Waar voel jij je thuis?”

Toegang & aanmelding
€10,- (incl. koffie/thee). Het aantal beschikbare plaatsen is maar klein. Aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar De Verhalenkamer, e-mailadres: verhalenkamer@eastermar.nl.

Adres
De Verhalenkamer, Torenlaan 2, 9261 VZ te Eastermar.

Met dank aan:
De Verhalenkamer, WIJS&moed, Stichting Dam Jaarsma, Gabriël Vriens, Douwe Kootstra, Sjoerd Blom, Prof. Dr. Theo Meder, Universiteit Groningen: Hoogleraar Volksverhaal en vertelcultuur aan de Faculteit der Letteren. Het verdiepingsprogramma van Dorp Europa is mede mogelijk gemaakt door het BankGiro Loterij Fonds.

TRYATER EUROPA FULL DEF 1

Ander nieuws van st. Dam Jaarsma: