Information
Publisearre: 18 september 2014 | Kategory: Nieuws van st. Dam Jaarsma
bern skoalle

Burgemeester Eric ter Keurs komt schoolkinderen Eastermar aanmoedigen

De kinderen van KBS ‘De Balsemyn' en OBS 'De Bolster' hebben twee weken geleden gastlessen gehad van voormalig leerkracht Wijbe Postma en de exposities in De Kjellingen en De Hege Stins bezocht, om kennis te maken met leven en werk van hun voormalig dorpsgenoot Dam Jaarsma, samler foar it neiteam.

Vrijdagmiddag 19 september gebruiken de kinderen van groepen 5 t/m 8 deze kennis door mee te doen met het wedstrijdsirkwy in Eastermar. Op verschillende plaatsen voeren de kinderen groepsopdrachten uit die te maken hebben met Dam Jaarsma.

Burgemeester Eric ter Keurs is graag hierbij aanwezig omdat hij het belang onderschrijft van erfgoededucatie: “ook en vooral schoolkinderen moeten weten wie Dam Jaarsma was en wat waarde van zijn werk is”.

Om 13.30 uur staan de kinderen klaar bij 8 verschillende posten in Eastermar om te starten met het Dam Jaarsmasirkwy. Wie ze wil komen aanmoedigen, is welkom!

De winnende groep wordt maandagochtend 22 september bekend gemaakt. De kinderen krijgen ook een opdracht mee die zij op zaterdagmiddag 18 oktober op het kinderpodium in Theater Meerzigt mogen uitvoeren.

 

gastles sept. 2014

Ander nieuws van st. Dam Jaarsma:

Werom nei de foarige side

 
 

Foar redakteuren:

Sykje:

Friese tekst vertalen:

Kopieer de tekst en plak deze in de 'Oersetter'.

Eastermar.nl en privacy

Doarpsside Eastermar.nl pleatst 'cookies' foar in optimale wurking en it byhâlden fan de statistiken. Graach jo akkoart!