Eastermar, dorp vol verhalen / doarp fol ferhalen!

De Verhalenkamer is gevestigd in De Skoalle, een historisch gebouw in Eastermar en is geschikt voor kleine en grote groepen. De locatie nodigt uit voor ontmoeting en verbinding tussen mensen.
Hier kunt u beroemde en minder bekende, beruchte en grappige volksverhalen uit de Noordelijke Friese Wouden beluisteren, zien en lezen, zowel in het Fries als in het Nederlands. Dam Jaarsma heeft er maar liefst 17.000 verzameld, dus laat u verrassen!

Zakelijke bijeenkomsten
De Verhalenkamer is geschikt voor ontvangst van groepen, zoals een personeelsbijeenkomst of een organisatietraining. Bijvoorbeeld met een verhalenverteller, eventueel met live muziek, een workshop, een verhalendiner, een vergadering of groepscoachsessie, een boekpresentatie....
Voor de zakelijke markt werkt Stichting Dam Jaarsma samen met WIJS&moed, coaching en advies en met Acces Catering. 
De Verhalenkamer is een plek waar iedereen weer op verhaal kan komen. In het werk van Janek Bikowski en Sieta Tolsma van WIJS&moed als coaches en adviseurs staat altijd het verhaal van een organisatie, een groep of de persoon centraal.

Privé bijeenkomsten
De Verhalenkamer is ook zeer geschikt voor de ontvangst van kleine of grotere groepen in de privésfeer, zoals een familie-uitje, een personeels-uitje, een reünie of een gezellig samenzijn met vrienden.
Bijvoorbeeld met een verhalenverteller, al dan niet afgewisseld met live muziek. Maar u kunt ook denken aan een High Tea, een verhalendiner, een workshop, een ... (vult u maar in).

Maatwerk
Voor uw zakelijke bijeenkomst of uw bijeenkomst in privésfeer stellen wij graag een arrangement naar wens samen. Er zijn vele mogelijkheden in verschillende prijscategorieën.

Rondleiding 'Dorp vol verhalen' / 'Doarp fol ferhalen'
Een ontvangst in de Verhalenkamer is ook het verzamel- en startpunt voor een leuke en informatieve dorpsrondleiding met verhalen door het mooie Eastermar en de zandpaden daar omheen. Onze vrijwilligers gidsen u graag door ons mooie dorp en omgeving!

Fiets- en wandeltochten
De Verhalenkamer is ook een mooi start- en eindpunt voor een fiets- of wandeltocht door het prachtige coulissenlandschap van de Noordelijke Friese Wouden. Nationaal Landschap ‘de Noardlike Fryske Wâlden’ is een kleinschalig, intiem landschap. De unieke combinatie van landbouwgronden, natuur en cultuurhistorie maakt het zeer geschikt om per fiets of te voet te doorkruisen. In de Verhalenkamer kunt u ontvangen worden en door een verteller alvast warm gemaakt worden door de fiets- of wandeltocht. U kunt een gratis papieren routekaart krijgen voor routes met verhalen en achtergrondinformatie, maar u kunt ook met een gids op stap gaan door het historische cultuurlandschap. Onze enthousiaste gidsen vertellen u graag meer over de rijke cultuurhistorie van deze streek!

Boek
In de Verhalenkamer is ook het prachtige, ingebonden, boek Mearkes út 'e Wâlden sammele troch Dam Jaarsma, en de Nederlandstalige versie Sprookjes uit de Friese Wouden verzameld door Dam Jaarsma te koop voor slechts € 22,50.

Openingstijden en contact:
Wij ontvangen u in de Verhalenkamer graag op afspraak. Via Sieta Tolsma kunt u nadere informatie krijgen of een afspraak maken. Mailt of belt u naar verhalenkamer@eastermar.nl, tel: 06 - 57335269.

Bezoekadres Verhalenkamer: Torenlaan 2, Eastermar. 

Wees welkom in het dorp vol verhalen!

verhalenkamer skoalle

IMG 0235 kopie

IMG 0247 kopie