Meld u aan voor de inventarisatiebijeenkomst via damjaarsma100@eastermar.nl!

In 2014 is het 100 jaar geleden dat verzamelaar, schrijver en dichter Dam (Adam Aukes) Jaarsma werd geboren in ons dorp. Een aantal Eastermarders wil een viering organiseren van zijn 100ste geboortejaar.

Als start willen wij een inventarisatiebijeenkomst houden voor alle geïnteresseerden op 29 november 2012 om 19.30 uur in Meerzigt. Wij nodigen iedereen uit die ideeën heeft voor een dergelijke viering en iedereen die interesse heeft in de persoon Dam Jaarsma en zijn nalatenschap.

Dam Jaarsma

Om iedereen een gelijke start te geven hebben wij een en ander reeds op papier gezet. Mocht u willen komen, dan zou het fijn zijn als u dat even per e-mail, damjaarsma100@eastermar.nl, aan ons doorgeeft. Dan weten wij op hoeveel mensen we kunnen rekenen en kunnen wij u, ter voorbereiding, de stukken toesturen.

Maar ook wanneer u nog dingen weet te vertellen over Dam Jaarsma en liever niet bezig gaat met de viering, zijn wij uiteraard geïnteresseerd in uw verhaal. Wij zouden het erg fijn vinden als u zich ook dan met ons in verbinding stelt.

We hopen er samen een mooie viering van te maken!

Iris Rusz

Willem van der Gang

Harmke Paulides

 Foto: Dam Jaarsma. Bron: Ut it gea fan sterke Hearke, Fryske Akademy 1987