Iepenloftspul Eastermar

Logo Iepenloftspul Eastermar

In 2016 komt Eastermar voor eerst met haar eigen Iepenloftspul.
Iepenloftspullen zijn al meer dan 50 jaar een traditie in het Friese theater en eindelijk is het dit jaar ook in Eastermar te vinden.
Meer informatie is te vinden op de website van het Iepenloftspul en Facebook.

Hieronder vindt u de berichtgeving via eastermar.nl over het Iepenloftspul Eastermar.

Het is nu alweer een week geleden dat de laatste voorstelling van het eerste iepenloftspul van Eastermar gespeeld heeft. Afgelopen zomer bedacht ik het idee en eind november zocht ik voor het eerst contact met het Dorpsbelang. Daarna is alles erg snel gegaan. De afgelopen vier maanden hebben we met het team keihard geknokt om de voorstelling op de planken te krijgen. Graag wil ik deze kans gebruiken om een aantal mensen te bedanken.

De spelersgroep (Atsie Boersma, Gré Dijkstra, Remmelt de Haan, Doutsen Hamstra, Geeske Hoekstra de Jong, Gerjan Keizer, Willie van der Meulen, Mike Okkema, Jelmer Tillema en Harke van der Wal) voor hun vertrouwen in mij, de energie, de toewijding en vooral het plezier wat ze mij gegeven hebben en wat ze het publiek hebben laten zien. Van geen ervaring naar een publiek van 150 man en een onmogelijk locatie om te spelen maar dat wel met verve doen is bewonderenswaardig. Zonder deze geweldige ploeg had deze voorstelling nooit zo’n mooie kracht gehad.

Douwe Brouwer voor zijn land dat we weken mochten gebruiken en het kijken naar mogelijkheden en niet naar obstakels.
Gerard Boersma (en team) voor het plaatsen van de tribune en de basis van het decor.
Minne Okkema voor de aankleding van het decor.
Gerbrich Brouwer voor de kostuums en het oneindige meedenken om de aankleding nóg beter te krijgen.
Ada en Heijmen voor hun inzet, gastvrijheid en support vanaf het begin.
Christiaan en Manuela (Acces Catering) voor het leveren van ons eten en het verzorgen van de catering bij de voorstellingen.
Rienk en Harmke (Studio Staalkaart) voor het meedenken en helpen op al het gebied van websites en andere multimedia.
Wijbe Postma voor het zorgen dat er mensen achter de kassa zaten en langs de weg stonden om iedereen goed binnen te laten komen.
Iedereen die achter de kassa heeft gezeten of langs de weg gestaan heeft. Jullie hebben het publiek een warm welkom gegeven wat al de helft van de ervaring is.
Brouwer en Brouwer bv. voor de rijplaten.
Hielke Tillema voor de spandoeken.

Alle sponsoren die, zonder dat ze wisten wat het ging worden, geld durfden te investeren in het iepenloftspul.
Het publiek dat, toch onverwacht, in zulke grote getallen is komen kijken. Zonder jullie was het voor ons erg kaal geweest. We hebben maanden gewerkt om het uiteindelijk resultaat te delen met de wereld. Dat jullie langs zijn gekomen om naar ons te kijken en te luisteren betekent veel voor ons.

Als laatste wil ik graag twee mensen bedanken die misschien nog wel meer in de stres en in de paniek hebben gezeten dan ik. Mijn ouders. Hun steun, vooral op mentaal gebied, heeft ervoor gezorgd dat ik op mijn poten kon blijven staan. Ook op organisatorisch en productioneel vlak hebben zij meegedacht en geholpen zoveel ze konden ook al liet ik dat niet altijd toe. Zij hebben de laatste tijd vaak met een bokkige jongen thuis gezeten. Hun geduld daarbij was, en is nog steeds, onmisbaar.

Er zijn vast en zeker mensen die ik vergeten ben te bedanken. Alvast excuses daarvoor. Weet in ieder geval dat ik alle hulp, die ik gekregen heb bij mijn vaak nog naïeve ideeën, enorm waardeer. Zonder het dorp, zonder al die hulp van alle inwoners, was het niet zo’n succes geworden. Ik heb het geloof ik al en keer of wat gezegd maar nogmaals vanuit het diepste van mijn hart: Dank!

Wie weet tot bij een volgend iepenloftspul!

Met dankbare groet,
Sjoerd Blom

P.S. Voor de mensen die het nog wilden weten, de voorstelling is positief (een dikke goed) beoordeeld.

itbegjinderbarrens

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen