De Vereniging Eastermars Lânsdouwe (VEL), die afgelopen maart haar 25 jarig jubileum vierde, mag binnenkort de Friese Anjer van het Prins Bernard Cultuurfonds Fryslân in ontvangst nemen. Dat de Vereniging hier erg trots op- en blij mee is moge duidelijk zijn. Het Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling die lokale of regionale projecten ondersteunt.

Het Friese fonds eert jaarlijks een persoon, vereniging of instelling die zich heeft ingezet voor de Friese cultuur of die het Cultuurfonds een stimulans wil geven. De prijs bestaat uit een speld en een bedrag van € 2.500,-. De Friese Anjer wordt op vrijdag 17 november uitgereikt door Arno Brok, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Fryslân.

Onder andere op Wâldnet , de Drachtster Courant  en op de site van het cultuurfonds zelf is aandacht besteed aan de stimuleringsprijs.

VEL

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen