Dag van de Watersport met workshops bij Paviljoen De Leyen

Vorig jaar was de Dag van de Watersport aan en op de Leien een groot succes! Tijd voor een nieuwe editie dus, nu met nóg meer watersporten. Burgemeester Eric ter Keurs van Tytsjerksteradiel komt de dag openen.
wettersportdei 001

Kom zaterdag 21 mei naar Paviljoen De Leyen voor een gezellige (kennismakings)dag met de watersport. Je kunt meedoen aan verschillende soorten workshops:

  • windsurfen
  • SUP (stand up paddle)
  • Optimist zeilen voor kinderen van ongeveer 8-14 jaar
  • open boot zeilen
  • praamvaren
  • kanovaren
  • meevaren op het mooie oude skûtsje De Rot

Iedereen kan meedoen met de workshops, ook als je geen ervaring hebt. Kinderen, jeugd en volwassenen, iedereen is welkom, ook als je geen lid bent van een watersportvereniging!

Alle workshops worden gegeven door ervaren instructeurs. Iedere workshop duurt maximaal 1 uur. De kosten zijn € 2,-- per workshop, inclusief gebruik zwemvest.

Programma

9.30 uur Vertrek gratis taxi-praam met bezoekers en boten richting de Leien vanuit de haven van Eastermar (steiger bij vlaggenmasten). Je kunt natuurlijk ook per fiets of auto komen. 

10.00 uur Opening Dag van de Watersport, inschrijven workshops

11.00 uur Workshops ronde 1

12.00 uur Pauze, lunch, deelnemers kunnen bij inschrijving consumptiebonnen kopen

13.00 uur Workshops ronde 2

14.00 uur Workshops ronde 3

15:00 uur Afsluiting, vertrek gratis taxi-praam terug naar Eastermar

En, misschien zien we ook wel Willem Wiersema trainen voor zijn deelname aan het WK Zeilen in de Optimistklasse volgende maand aan de zuidkust van Portugal... Zijn zeilnummer is 3274.

Je kunt je nu al aanmelden voor een workshop via: wsv@eastermar.nl Inschrijven kan ook op de dag zelf. We hopen je te zien op 21 mei, als toeschouwer en/of workshopdeelnemer. WELKOM!

Watersportvereniging Tusken Mar en Leyen

Watersportvereniging Achtkarspelen

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: