Jij doet toch zeker ook mee aan de wedstrijd Klompkesilen in Eastermar? Alle kinderen van alle basisscholen in Eastermar en omliggende dorpen zijn welkom om mee te doen aan het Klompkesilen op vrijdagavond 3 juni 2016 in de haven van De Komerk in Eastermar. Maak de mooiste of snelste zeilklomp en ding mee naar leuke prijzen. Je kunt een prijs winnen in één van de volgende klassen:

* De Klompklasse. Iedere klomp kan zeilen, maar hoe snel is jouw klomp? Alles kan zolang het maar een klomp is die anders is dan de officiële Friese Klomp;

* De Vrije klasse. Laat je fantasie het werk doen, bedenk een heel snel bootje. Alles mag, behalve pur- en piepschuim;

* De officiële Friese Klompklasse. Nieuw dit jaar! Hieraan kun je meedoen met een zeilklomp die gebouwd is volgens de officiële voorschriften van Stichting Klompkesilen.

Voor de nieuwe klasse van de officiële Friese Klomp verwachten we  zeker een aantal deelnemers bij het Klompkesilen in Eastermar, ondanks dat het dit jaar een nieuwe klasse is. Een aantal kinderen heeft de afgelopen winter namelijk een eigen officiële klomp gebouwd tijdens een workshop van de watersportvereniging. Wil jij volgend jaar ook graag meedoen in deze officiële klasse? Laat het ons dan weten (via een mailtje naar: wsv@eastermar.nl), dan weten wij dat we een volgende workshop kunnen organiseren. Wist je trouwens dat de officiële Friese Klompklasse een echte eenheidsklasse is die officieel erkend wordt door het watersportverbond? En dat je met een officiële Friese Klomp mag meedoen aan het Iepen Fryske kampioenskip Klompkesilen (IFKK) op 3 september 2016 in Dokkum tijdens de Admiraliteitsdagen?

We rekenen op veel wedstrijdzeilers met mooie klompen. En natuurlijk op veel toeschouwers voor de nodige aanmoediging. 

Wanneer: Vrijdagavond 3 juni - Start: 19.00 uur - Locatie: De Komerk in Eastermar - Voor wie: Alle kinderen van groep 1 t/m 8 uit Eastermar en de regio - Inschrijven: Havengebouw van De Komerk op 3 juni van 18.30 – 18.50 uur. (Kinderen van buiten Eastermar graag even een mailtje vooraf naar wsv@eastermar.nl. Deelname is gratis. 

Prijzen: Voor de snelste zeilers in elke klasse en voor de mooiste boot. Een poedelprijs voor de grootste pechvogel.

Klik hier voor de poster

Watersportvereniging Tusken Mar en Leyen 

klompkesilen 2016

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: