Wegens de slechte weersvoorspelling is het Klompkesilen van vrijdag 3 juni verplaatst naar vrijdag 1 juli aanstaande. Alle kinderen uit de groepen 1 t/m 8 van de basisschool mogen meedoen. Ook kinderen uit de omliggende dorpen zijn van harte welkom en deelname is gratis.

Je kunt een prijs winnen in één van de volgende klassen:

  • De Klompklasse. Iedere klomp kan ook zeilen, maar hoe snel is jouw klomp? Alles kan zolang het maar een klomp is die anders is dan de officiële Friese Klomp
  • De Vrije Klasse. Laat je fantasie het werk doen, bedenk een heel snel bootje. Alles mag, behalve pur- en piepschuim
  • De officiële Friese Klomp Klasse. Nieuw dit jaar! Hieraan kun je meedoen met een zeilklomp die gebouwd is volgens de officiële voorschriften van Stichting Klompkesilen. De eerste prijs is een heuse wisselbeker.

Voor de nieuwe klasse van de officiële Friese Klomp verwachten we zeker een aantal deelnemers, ondanks dat het dit jaar een nieuwe klasse is bij het Klompkesilen in Eastermar. Een aantal kinderen heeft afgelopen winter namelijk een eigen officiële klomp gebouwd tijdens een workshop van de watersportvereniging. Wil jij volgend jaar ook graag meedoen met deze officiële klasse en de wisselbeker op jouw nachtkastje? Laat het ons dan weten (via een mailtje naar: wsv@eastermar.nl), dan weten wij dat we een volgende workshop kunnen gaan organiseren.

Wist je trouwens dat de officiële Friese Klomp Klasse een echte eenheidsklasse is die officieel erkend wordt door het watersportverbond? En dat je met een officiële Friese Klomp mag meedoen aan het Iepen Fryske kampioenskip Klompkesilen (IFKK) op 3 september 2016 in Dokkum tijdens de Admiraliteitsdagen?

We rekenen op veel wedstrijdzeilers met mooie klompen. En natuurlijk op veel toeschouwers voor de nodige aanmoediging.

TOT ZIENS OP VRIJDAG 1 JULI !

KLOMPKESILEN 2016 EASTERMAR (verplaatst vanwege het onweer op 3 juni)

Wanneer: Vrijdagavond 1 juli 2016, start om 19.00 uur
Locatie: De Komerk in Eastermar
Wie: Alle kinderen van groepen 1 t/m 8 in en rond Eastermar
Inschrijven: Havengebouw van De Komerk op 1 juli van 18.30 – 18.50 uur. Kinderen van buiten Eastermar graag even een mailtje vooraf naar wsv@eastermar.nl. Deelname is gratis
Prijzen: Voor de snelste zeilers in elke klasse en voor de mooiste boot. Een poedelprijs voor de grootste pechvogel.

Watersportvereniging Tusken Mar en Leyen

logo WSV

IMG 20160603 WA0000

IMG 20160603 WA0001

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: