Vrijdagavond 30 mei was bij stralend weer het water van de Komerk in Eastermar gevuld met vrolijke bootjes. 26 kinderen hadden hun creativiteit de vrije loop gelaten bij het ontwerpen van een klompke of ander bootje voor het jaarlijkse Klompkesilen van watersportvereniging Tusken Mar en Leyen. Ook de (groot)ouders hadden weer hun uiterste best gedaan door het bieden van de nodige technische ondersteuning tijdens de bouw.

De prijs voor het mooiste Klompke werd uitgereikt aan Alieke Sipma. Chris Hofstede won de prijs in de vrije klasse, met een hele spannende boot met een grote spin erop.

Tijdens het juryberaad las meesterverteller Wijbe Postma twee verhalen van Dam Jaarsma voor, zittend in de zon op het dek van een mooie houten zeilboot.

De uitslag van de race was als volgt:
Klompke klasse: 1e prijs Jan Wiersema; 2e prijs Fardau Kooistra; 3e prijs Emma Brouwer
Vrije klasse: 1e prijs Marieke Pultrum; 2e prijs Chris Hofstede; 3e prijs Sanne Hofstede.

Dit jaar ging het bij het Klompkesilen niet alleen om snel varen en een mooi bootje bouwen, maar ook om verhalen. Vanwege het Dam Jaarsmajaar werd een extra prijs uitgereikt voor het bootje dat het mooiste in Dam Jaarsmasfeer was getooid. Willem Veenstra won deze prijs. Op het zeil van zijn bootje stond een passend door Jaarsma geschreven gedicht en een grote foto van onze jubilerende dorpsgenoot.

Na afloop genoten de kinderen van hun welverdiende chipjes en drankjes. De ouders en andere toehoorders konden nagenieten van diverse (sterke) verhalen, voorgelezen en verteld door Wijbe Postma en andere stoere kerels …

Watersportvereniging Tusken Mar en Leyen & St. 100 jaar Dam Jaarsma

Klompkesilen1

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: