Vrijdagavond 30 mei was bij stralend weer het water van de Komerk in Eastermar gevuld met vrolijke bootjes. 26 kinderen hadden hun creativiteit de vrije loop gelaten bij het ontwerpen van een klompke of ander bootje voor het jaarlijkse Klompkesilen van watersportvereniging Tusken Mar en Leyen. Ook de (groot)ouders hadden weer hun uiterste best gedaan door het bieden van de nodige technische ondersteuning tijdens de bouw.

De prijs voor het mooiste Klompke werd uitgereikt aan Alieke Sipma. Chris Hofstede won de prijs in de vrije klasse, met een hele spannende boot met een grote spin erop.

Tijdens het juryberaad las meesterverteller Wijbe Postma twee verhalen van Dam Jaarsma voor, zittend in de zon op het dek van een mooie houten zeilboot.

De uitslag van de race was als volgt:
Klompke klasse: 1e prijs Jan Wiersema; 2e prijs Fardau Kooistra; 3e prijs Emma Brouwer
Vrije klasse: 1e prijs Marieke Pultrum; 2e prijs Chris Hofstede; 3e prijs Sanne Hofstede.

Dit jaar ging het bij het Klompkesilen niet alleen om snel varen en een mooi bootje bouwen, maar ook om verhalen. Vanwege het Dam Jaarsmajaar werd een extra prijs uitgereikt voor het bootje dat het mooiste in Dam Jaarsmasfeer was getooid. Willem Veenstra won deze prijs. Op het zeil van zijn bootje stond een passend door Jaarsma geschreven gedicht en een grote foto van onze jubilerende dorpsgenoot.

Na afloop genoten de kinderen van hun welverdiende chipjes en drankjes. De ouders en andere toehoorders konden nagenieten van diverse (sterke) verhalen, voorgelezen en verteld door Wijbe Postma en andere stoere kerels …

Watersportvereniging Tusken Mar en Leyen & St. 100 jaar Dam Jaarsma 

Klik hier voor de fotoreportage gemaakt door Jan Kooistra

Klik hier voor de fotoreportage gemaakt door Albert Kieft

Klompkesilen1

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen