Op 25 en 26 mei is de Burgumer Mar het toneel geweest van de regionale jeugdzeilwedstrijden. De Combi-Noord is een reeks zeilwedstrijden voor de zeiljeugd uit de Noordelijke provincies. Deze zeilwedstrijden zijn bedoeld voor zowel beginnende jeugdzeilers als voor de ervaren jeugdzeilers.
De wedstrijden worden in principe elk jaar op wisselende locaties in Noord-Nederland gehouden. Als eerste van vier weekenden was dit jaar gekozen voor uitvalsbasis de Komerk en Jachthaven de Lits in Eastermar.
Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers uit Eastermar was het evenement een groot succes! 

jeugdzeilwedstr 1

Jeugdzeilwedstr 2

De Burgumer Mar gevuld met zeilboten, dat was uniek en we hopen het vaker mee te maken! Het is de deelnemers in ieder geval goed bevallen: “Een ideaal meer voor jeugdzeilers in de prachtige omgeving van de Friese Wouden." Ook bijzonder was dat de organisatie in handen was van twee watersportverenigen: WSV Achtkarspelen werkte samen met WSV Tusken Mar en Leyen uit Eastermar (Tytsjerksteradiel).

Gestart werd in zes jeugdklassen met totaal 79 deelnemers: Splash A, Splash B, Optimisten A, Optimisten B en Optimisten C en Laser 4.7. De 79 deelnemers kwamen van overal uit de drie noordelijke provincies, van Makkum tot Blauwe Stad en van Siddeburen tot Giethoorn.
Er waren twee deelnemers uit Eastermar: Willem Wiersema, Optimist B (6e plaats) en Lyanne Wiersema, Optimist B (met een 10e plaats).

De sfeer was opperbest, alhoewel de temperatuur van lucht en water niet erg hoorden bij eind mei. Met een stevige noordwestenwind was het hard werken, menig bootje sloeg dan ook om en er moest flink gehoosd worden. Reden voor de Optimisten C om naar de wat meer beschutte Leien uit te wijken. Op zondag werden vanwege de harde wind de wedstrijden voor de Optimist C zelfs afgelast.

In de komende maanden zal de noordelijke regiocompetitie nog op drie plaatsen een vervolg krijgen: in Paterswolde, op de Lauwersmar en in Grou.

Voor meer foto's zie verder de beedverslagen op deze website.

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen