Jeugdwedstrijdzeilen COMBI-NOORD

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei a.s. zal er een groot zeilevenement plaats vinden op en aan de Burgumer Mar met als uitvalsbasis Eastermar!
De Combi-Noord is een reeks zeilwedstrijden voor de zeiljeugd. Deze zeilwedstrijden zijn bedoeld voor zowel beginnende jeugdzeilers als voor de ervaren jeugdzeilers. Sportief plezier staat voorop, maar gezelligheid op en rond het water telt zeker mee. De wedstrijden worden in principe elk jaar op wisselende locaties in Noord Nederland gehouden.
De zeilklassen zijn: Optimist A, Optimist B, Optimist C, Splash A, Splash B en Laser A en B.
In totaal zullen er waarschijnlijk ruim 70 zeilboten en bootjes deelnemen en een twintigtal begeleidingsboten.

Voor de beginnende jeugdzeilers (Optimist C) wordt er op een aparte rustige driehoeksbaan gezeild. Er wordt gezeild onder voortdurend toezicht en met hulp van een aantal grote rubberboten met deskundige bemanning. Het is een mooie manier om kennis te maken met wedstrijdzeilen.
Het wordt nog een hele happening om al die bootjes, alle boottrailers en auto's een plek te geven in het dorp. We mogen daarbij gebruik maken van het terrein van Jachthaven de Lits en de Komerk.
Het evenement wordt georganiseerd door twee watersportverenigingen: WSV Achtkarspelen in samenwerking met WSV Tusken Mar en Leyen uit Eastermar.

Voor opgave en meer informatie:
www.jeugdwedstrijdzeilen.nl
www.wsv8k.nl
Contact:

jeugdzeilwedstrijden

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen