Op vrijdagmiddag 6 juli was het tweede deel van de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 aan de beurt om te schoolzeilen. De Watersportvereniging organiseerde dit jaar 3 middagen om de kinderen uit het dorp kennis te laten maken met het zeilen. Ook deze keer bleek weer dat Friese kinderen die aan de Mar wonen, heel wat zeiltalent hebben!
De zeillessen begonnen met instructie op het droge door zeilinstructeur Jelmer Bloembergen van WSV Achtkarspelen. Jelmer verstaat de kunst om met behulp van een whiteboard, een stift en een speelgoedbootje, de kinderen het verschil uit te leggen tussen overstag gaan en gijpen en tussen voor de wind varen en laveren. Een van de kinderen mocht als zijn model in de boot op het droge laten zien aan welke kant je moet zitten als stuurman/vrouw en hoe je achterom het roer moet overpakken bij overstag gaan.
En toen was het zover: de kinderen stapten in en zeilden meteen weg. Leuk om te zien hoe snel ze de beginselen van het zeilen doorhebben. Er werden flink wat boeien gerond, waarbij Jelmer Bloembergen en Jan vd Leij zeilinstructies gaven. Soms was er een kleine opstopping bij de boei, zoals op één van de foto’s te zien valt. Assistentie werd verleend door een heel aantal vrijwilligers. Meester Hans hield een oogje in het zeil vanaf één van de assistentiebootjes.
De wind stond gunstig, zodat de kinderen zelf weer naar het dorp konden terugvaren.
Ook deze tweede zeilmiddag was een groot succes!

Bestuur WSV ‘Tusken Mar en Leyen’

Beeldverslag van Auke Postma en Evert Tuinstra

DSC05346

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppe