Stichting 'Skûtsjesilen yn 'e Wâlden' organiseert op 10 en 11 september 2016 haar 8e editie. Dankzij onze sponsoren, vrijwilligers en zeilvrienden is ook dit jaar deelname van de skûtsjes aan het evenement gratis. Het creëren van een unieke beleving is het motto. Op 9 september kunnen schippers gebruik maken van een sleepregeling vanaf de Snitser Mar achter een professionele sleepboot. Zodoende hooptde organisatie dat het voor skûtsjes uit andere delen van Fryslân ook aantrekkelijker wordt om naardit zeilevenement te komen. Tijdens deze twee dagen zullen er drie wedstrijden worden georganiseerd in twee klassen: grote skûtsjes (skûtsjes langer dan 17.10 meter) en kleine skûtsjes(skûtsjes korter dan 17.10 meter). Op de zaterdag zullen er twee wedstrijden worden gevaren en opde zondag één.

De skûtsjes strijden op de Burgumer Mar om de titel en daarna heffen we het glas op het dorpsplein (‘t Breed) tijdens een groot feest voor dorpsgenoten, skûtsjebemanningen en hun fans.
De muzikale omlijsting wordt ingeleid door een spetterend optreden van de Big Band Drachten van 16.30-18.30 uur, gevolgd door een swingend feest (18.45-21.30 uur) met DJ Eppie aan de draaitafel.

Na de wedstrijd op zondag 11 september (om ca. 12.00 uur) reikt de kersverse Skûtsjemiss 2016, staand op podium 'It Wâlhout' aan 't Breed de met zorg gekozen prijzen uit. Welke schippers zullen dit jaar een prijs in ontvangst nemen? Deelnemers aan de wedstrijden kunnen zich via onderstaand mailadres aanmelden.

Dagje uit?
De mooiste manier om de skûtsjesilerij gade te slaan is natuurlijk vanaf het water. Met dank aan sponsor Rabobank Drachten Friesland Oost nodigt het bestuur van Skutsjesilen yn 'e Wâlden u van harte uit aan boord van een schip, waarop u als publiek de wedstrijden vanaf het water kunt volgen. Wilt u meevaren op zaterdagmiddag 10 september (13.30- 16.00 uur), dan verzoeken wij u zich daarvoor uiterlijk tot en met woensdag 6 september 2016 via onderstaand mailadres aan te melden.

Met vriendelijke groet,

Jelmer Bloembergen, voorzitter 'St. Skûtsjesilen yn 'e Walden'

www.skutsjesilenynewalden.nl, skutsjesile@hotmail.com

ABA 7849

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: