Op zaterdag 9 juni organiseert WSV Achtkarspelen in samenwerking met 'Kies voor Hart en Sport' introductiezeillessen. Het gemeentelijk project is erop gericht om schoolkinderen enthousiast te maken voor de sport. Kinderen hebben zich via de scholen op kunnen geven voor een sportkennismakingscursus uit het programmaboekje.

Voor het jeugdzeilen hebben zich tot nu toe 49 kinderen aangemeld. Er is nog ruimte voor 11 deelnemers in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Deelname kost € 12,50. Er wordt gezeild in drie groepen: van 9.00  tot 11.00 uur; van 12.00 tot 14.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur. (Verzoek om een kwartier voor de aanvang van elke les aanwezig te zijn). Locatie: haven Klein Zwitserland, Solcamastraat 30, Sumar.

Veiligheid komt bij de watersport op de eerste plaats. Wij werken om deze reden met CWO gecertificeerde instructeurs. Er gelden verplichte kledingvoorschriften voor de zeillessen (zwemvest is aanwezig), windjack, droge kleding mee, handdoek, sportschoenen en bij warm weer een zonnebril of pet. Er is tijdens het evenement een rondvaart voor toeschouwers mogelijk om bijvoorbeeld foto's te maken.

Voor alle leeftijden worden er in de loop van het jaar cursussen en introductielessen gegeven. Wij bieden u de kans om op een laagdrempelige manier te leren motorbootvaren, zeilen, uw vaarbewijs te halen en uw kennis op watersportgebied uit te breiden. Surf voor meer informatie en/of aanmelding naar www.wsv8k.nl of bel met J. Bloembergen, tel. 0512-332468 / info@wsv8k.nl  Projectgroep 'Kies voor Hart en Sport'.
Bestuur Watersport Vereniging Achtkarspelen 

zeilen4

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: