Aangemoedigd door vele supporters uit Eastermar en Sumar heeft de JO17 van VV Eastermar zaterdag 2 juni in Joure de Noordelijke bekerfinale gewonnen. Tegenstander SJO JVZ uit Zuidwolde (Drenthe) werd tijdens een zeer spannend duel met 0-1 verslagen. De winnende treffer werd in de eerste helft gemaakt door Willem Veenstra. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en zaten elkaar dicht op de huid. Dat leidde in de tweede helft nog tot een paar kleine opstootjes, waarbij uiteindelijk de keeper van JVZ en de spits van Eastermar voor tien minuten werden weggestuurd. Gelukkig klonk vrij snel daarna het eindsignaal. De prijsuitreiking was meteen na de wedstrijd. Aanvoerder Max Dam mocht de beker in ontvangst nemen en voor alle spelers/begeleiders was er een medaille. Daarna ging de ploeg, luid toeterend, via Sumar naar Eastermar, waar de jongens tijdens een barbecue in het zonnetje werden gezet. Voorzitter Dries van der Ploeg roemde daarbij de samenwerking met VV Suameer. Vijf spelers van de JO17 zijn namelijk afkomstig van VV Suameer. Drie van hen keren na dit seizoen terug naar de thuisclub. De rest van het team gaat door als JO19 bij VV Eastermar!