Traditiegetrouw wordt ook dit jaar weer een Avondvierdaagse in Eastermar georganiseerd en wel voor de 34ste keer.

De Fjouwerjûnekuier (of "Avondvierdaagse") is dit jaar van 04 juni tot en met 08 juni.

Voor de 34 ste keer kunnen liefhebbers en (school)kinderen langs de mooiste routes in de omgeving van Easter­mar lopen voor een medaille of gewoon om sportief bezig te zijn. De prachtige routes hebben de AVD van Eastermar tot één van grootste wandeltochten in de omgeving gemaakt. Jaarlijks kan de organisatie ca. 500 deelnemers verwelkomen.

U wordt langs de mooiste plekjes van de omgeving gebracht over onze talrijke zandpaden. Met name de zandpaden maken de Avondvier­daagse in Eastermar uitermate geschikt voor (groepen) kinderen.
De afgelopen jaren zijn verschillende schitterende natuurgebieden rond de Burgumermar en De Leijen aangelegd. U zult ontdekken dat de wandelmogelijkheden rond Eastermar nog verder zijn verbeterd. De routes zijn zodanig uitgezocht dat drukke verkeerswegen hierin nauwelijks voorkomen.

U kunt verschillende routes lopen. Daarbij kunt u kiezen uit de volgende afstan­den: 5, 10 of 15 km. Onderweg wordt u voorzien van frisdrank!

De start is alle avonden vanaf 18.00 uur bij de kantine op sportcomplex De Burgerkamp. Daar is ook het eindpunt.
De laatste avond (vrijdag 08 juni) worden hier ook de medailles uitgereikt. Een muziekkorps zal de laatste avond voorop gaan om alle deelnemers fleurig en feestelijk binnen te halen.

Wilt u meer inlichtingen of inschrijfformu­lieren ? Neem dan even contact op met het volgende in­schrijfadres:

Mevr. M van der Heide
B.R.Veltmanweg 15
9261 ZB Eastermar
tel: 0512 ­ 472164

ABA 5651

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: