Donderdagavond 4 juni was It Waltsje het decor van een spannende strijd. Een viswedstrijd voor de kinderen. Gewapend met hengel, schepnet en bakje met maden of wormen tuurden vele gezichtjes ingespannen naar de dobber. “Heit wy hawwe noch gjin byt hân”, zo meldt een jeugdige deelnemer zijn vader. De dobber ligt amper een minuut in het water.“Ofwachtje jonge, geduld hawwe”, zo luidt het antwoord van heit.

Kinderen met heiten en memmen waren op deze zonnige avond naar It Waltsje gekomen voor deze spannende competitie. Wie haalt de meeste centimeters aan vis uit het water? De weersomstandigheden waren ideaal. Heel wat beter dan vorige week, toen de wedstrijd eigenlijk gepland stond. Het water kwam toen met bakken naar beneden en werd afgelast. Sipke de Jong en Klaas Pultrum organiseerden deze viscompetitie voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Ze waren verdeeld in 2 groepen. Groep 1 t/m 4 zaten aan de ene kant van It Waltsje, terwijl de kinderen van groep 5 t/m 8 het andere eind bevolkten. De vangst deze avond was niet om over naar huis te schrijven. Slechts mondjesmaat werd er een vis gevangen. Winnaar werd Anne Joukje Boersma, met een vis van 22 centimeter. Tweede werd Johannes de Vries met een vangst van 17 centimeter. Albert Van der Woude werd derde met een vis van 14 centimeter lengte. In totaal deden 27 kinderen deze avond mee.

De prijzen werden beschikbaar gesteld door Alles ûnder ien Dak.

vis1

vis2

vis3

vis4

 

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppe