Eastermarruters Paardenspektakel 2017

Op 9 september a.s. vindt voor de negentiende keer het Eastermarruters Paardenspektakel plaats.

De inschrijving voor de EPS begint is inmiddels gesloten.

EPS 2017

In de maand maart beginnen we met de eerste voorbereidingen, dit gaat door tot de 2e zaterdag van september. Deze zaterdag is al negentien jaar de zaterdag van het EPS. Als alle voorbereidingen klaar zijn beginnen we de maandags voor het EPS met het bouwen van de hindernissen. Er zijn ongeveer 60 vrijwilligers actief  bij de bouwploegen, catering, sponsoring, de rekenkamer, scheidrechters, verkeersregelaars enz. Zonder onze sponsoren is het niet mogelijk om het EPS te organiseren.

De hindernissen worden door de verschillende bouwploegen zelf ontworpen. Deze moeten dan natuurlijk aan de route van 20 kilometer liggen die we rijden. Het zijn er zes in totaal en worden gebouwd bij Eastermarders die in het bezit zijn van een paardenbak.

Elk jaar hebben we een thema, dit jaar is het thema: de Olympische Spelen. Dit is terug te zien in de verschillende hindernissen.

Er zijn ± 120 deelnemers, zowel onder het zadel als aangespannen. De deelnemers spelen in op het thema en verschijnen verkleed aan de start, wat prachtige combinaties oplevert.
Het EPS wordt een recreatief evenement genoemd dus de wedstrijd is ondergeschikt.
Tijdens de tocht is er voor de deelnemers een puzzel ingebouwd, waar ook punten mee verdiend kunnen worden.
Aan het eind van de middag is er de prijsuitreiking. Een bijzondere prijs is de Pieter Nicolai bokaal, deze is voor de diervriendelijkste menner of ruiter.

Vanaf 8.30 uur wordt er gestart bij de Marruterbak op ’t Heechsan. Voor de toeschouwers hebben we een route beschrijving zodat zij de tocht ook op de fiets kunnen volgen.

Hierbij is iedereen uitgenodigd om deze dag mee te maken! Klik hier voor de flyer...

Organisatie EPS

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: