Information
Publisearre: 02 juni 2008 | Kategory: LR/PC Marruters

40-Jarig Jubileum De Marruters 30 mei 2008

Na een hele zoektocht door oude archieven waarin twee verschillende oprichtingsdata vermeld staan, kwamen we als bestuur tot de conclusie dat de Marruters dit jaar 40 jaar bestaan en dat is natuurlijk een feestje waard !

marruters_31-5-2008_001.jpg

We hadden ideaal weer: droog en niet al te warm. Na een welkomstwoord en het slepen van de bak op de ouderwetse manier met de Friezen van Pieter Nicolai, gingen we van start met een clinic van Esther Liano, die met verschillende, vooral Friese, paarden op hoog niveau dressuur rijdt, en die sinds kort in Harkema woont.

Als eerste reden vier B-ruiters (eerste dressuur wedstrijdniveau) mee, ze werden flink aan het werk gezet en kregen een aantal goede tips.
Daarna reden vier L2-ruiters de clinic. Door de uitleg via een microfoon en luidsprekers was de clinic ook voor de toeschouwers heel interessant.

Na de clinic gingen we verder met de spelletjes. We begonnen met een potje ponyvoetbal. De pony's reageerden heel verschillend op deze grote voetbal. Eén pony bleek een natuurtalent en vloog achter de bal aan. Soms was hij zo enthousiast, dat de bal klem kwam te zitten tussen zijn voorbenen. Een andere pony vond al die drukte om zo'n bal maar niks, en draaide zich dan maar weer bokkend om. Ook het andere team deed een aantal goede pogingen richting het doel, dat goed werd verdedigd.

Ondanks de spannende wedstrijd bleef de stand 0-0.

Na een korte pauze, ging het feest verder met een show van drie dames, verkleed als ridders en jonkvrouwen, om wie gestreden moest worden, dit alles onder prachtige muziek. Het ging er heftig aan toe, nadat ridder Arthur van haar paard was gestoken en er heel emotioneel afscheid genomen, werd "hij" afgevoerd op een brancard door twee sterke mannen, dit tot grote hilariteit van de omstanders.

Vervolgens kwam Pieter Nicolai met twee Friezen voor de kar, en liet een mooi stukje mennen zien, de paarden hadden er aan de oortjes te zien wel plezier in.

Samen verlieten ze het terrein, maar kwamen even daarna terug met de veulentjes er naast, deze draafden mooi mee met "mem" en leken amper onder de indruk van alle mensen en muziek. Knap hoor! Dit belooft nog wat voor het Spektakel over een jaar of drie.

Toen was het de beurt aan de estafette. De ruiters moesten met de pony's om een aantal pionnen slalommen, tussen de balken doorrijden, om de ton heen en daarna terug.

We sloten de dag af met een springparcours, die twee keer verreden werd; de eerste ronde moesten de ruiters en paarden foutloos doorkomen, wie dit lukte mocht door naar de tweede ronde, die om tijd werd gereden.

Het was een geslaagd feest! 13 september is het Eastermarder Paardenspektakel, ook die organisatoren vieren een jubileum en dit zal een spectaculaire dag worden. Schrijft u hem vast in uw agenda?

Nynke Zijlstra

Bestuur Marruters

marruters_31-5-2008_011.jpg

marruters_31-5-2008_060.jpg

marruters_31-5-2008_067.jpg

marruters_31-5-2008_112.jpg

marruters_31-5-2008_109.jpg

marruters_31-5-2008_083.jpg

marruters_31-5-2008_084.jpg

marruters_31-5-2008_098.jpg

 

 

 

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:

Werom nei de foarige side

 
 

Foar redakteuren:

Sykje:

Friese tekst vertalen:

Kopieer de tekst en plak deze in de 'Oersetter'.

Eastermar.nl en privacy

Doarpsside Eastermar.nl pleatst 'cookies' foar in optimale wurking en it byhâlden fan de statistiken. Graach jo akkoart!