image0012

In het laatste weekend van augustus is het weer zover, Brommels! Het Wâldpyk bramenfestijn is dit jaar op 26 en 27 augustus. Voor de extra feestvreugde organiseert Vereniging Noardlike Fryske Wâlden vier gratis activiteiten die, net als heel veel Brommels! activiteiten, voor iedereen toegankelijk zijn.

In het gebied tussen Drachten en Dokkum zijn meer dan 120 Brommels! activiteiten en pluklocaties te vinden. Samen met boeren van Vereniging Noardlike Fryske Wâlden kun je vogelhuisjes timmeren, een excursie doen langs de tarwevelden en het landschap van boven bekijken met beelden van een drone. Trek gekregen? Bij melkveehouderij Boersma kun je pannenkoeken bakken en eten!
Op www.noardlikefryskewalden.nl/brommels staat alle informatie.

Wat moai!
Ons coulisselandschap telt duizenden kilometers aan elzensingels en houtwallen en honderden pingo’s. Uniek in Europa. Hier groeien en leven veel bijzondere planten en dieren. Ben je inwoner, dan heb je geluk: je woont midden in een Nationaal Landschap!

Brommels! is een uitgelezen kans om het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden te ontdekken. Kijk op www.brommelsfestijn.nl voor het hele programma!

Wil je de vereniging Noardlike Fryske Wâlden steunen voor het behoud van het coulisselandschap en de weidevogelgebieden? Wordt dan vriend via www.noardlikefryskewalden.nl/brommels.

Vereniging Noardlike Fryske Wâlden
De vereniging Noardlike Fryske Wâlden is een vereniging in Noordoost-Fryslân en Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Het overgrote deel van de bijna 800 leden, boeren en particulieren, zorgt met (agrarisch) natuur- en landschapsbeheer voor het behoud van dit bijzondere landschap en de boerenlandvogels.

Foto: Vereniging Noardlike Fryske Wâlden

maaien2 tarweNestkastjes timmerenPannenkoeken melkveehouderij Boersma

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: