Tuinreservaten: tover jouw tuin om tot een groen paradijsje!
Groen doet Goed
Wist je dat we meer genieten van een tuin als we vlinders op de bloemen zien, bijen horen zoemen, vogels horen fluiten en een egel zien scharrelen?
Dieren voelen zich fijn in een tuin waar ze eten vinden, zich kunnen voortplanten, beschutting en veiligheid vinden. Wil jij meer leven in je tuin? Help de dieren dan aan een fijne plek. Wil je leren hoe? Doe dan mee met de IVN cursus Tuinreservaten.
Na de cursus weet jij precies hoe je jouw tuin om kunt toveren tot een groen paradijsje. Daarmee help je de leefomgeving van dieren te vergroten. En je helpt jezelf! Een natuurlijke tuin draagt namelijk bij aan je eigen gezondheid en ontspanning. Groen doet goed! Op allerlei manieren. Dus, waar wacht je nog op?

wilde bloemen

Cursus Tuinreservaten

Begin 2019 goed en doe groen! De IVN cursus Tuinreservaten biedt je alles wat je nodig hebt om je eigen tuin tot een groene oase te maken. In 6 avonden leer je over diervriendelijk tuinontwerp, natuurvriendelijk tuinonderhoud, hoe je de jeugd bij het tuinieren kunt betrekken, en nog veel meer. En ter inspiratie bezoek je 3 keer een voorbeeldtuin!
Locatie en data
De IVN cursus wordt gegeven in De Oude School (Torenlaan 2) in Eastermar. De cursusavonden zijn op woensdag van 19.30 – 22.00 uur: 30 januari, 13 en 27 februari 2019, 13 en 27 maart of 3 april 2019 en 17 april 2019.
De excursies zijn op zaterdagmiddag om 14.00 uur in februari, maart en april, exacte data volgen.
Kosten
De cursuskosten zijn 40 euro per persoon. Hiervoor krijg je 6 lessen, ga je 3 keer op excursie, ontvang je een uitgebreide cursusmap en het boek ‘Diervriendelijk Tuinieren’ van Adrian Thomas.
Aanmelden en info
Voor meer informatie en aanmelden kijk op tuinenverbinden.nl of neem contact op met Mirjam Frieswijk van IVN De Wâlden: 0512 – 472102. Er is plaats voor 12 deelnemers. En vol = vol! Dus wees er snel bij: aanmelden kan tot en met 19 januari 2019!

egel in de tuin

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: