Nieuw in Eastermar

Ze kreeg het idee toen ze op Texel was waar roedelwandelingen onder leiding van een hondencoach regelmatig op de agenda staan. Waarom zouden we in Eastermar niet zo iets dergelijks organiseren? De omgeving leent zich er uitstekend voor en iedere hondenbezitter weet hoe leuk en leerzaam het is voor baas en hond.

Het doel

Hondenbezitters lopen dagelijks hun rondjes met het hondje. Meestal alleen. Als baasjes elkaar tegenkomen gaat het praatje al snel over de ervaringen met de hond. Door een keer georganiseerd te wandelen brengen we veel kennis over opvoeding en gedrag van de hond bij elkaar. Die tips kunnen we met elkaar delen en vaak meteen uitproberen.
Lopen met een hondenroedel is bovendien een bijzondere ervaring en levert blije honden op.

Het idee is dat we op elke tweede zaterdag van de maand gezamenlijk een wandeling doen van ± een uur . Voorlopig plannen we er drie, dus tot en met december, en bij succes gaan we door in 2018.

Wie is Hetty

"Ik heb vaak honden met een rugzakje gehad. Ook Max, onze rottweiler, komt uit Griekenland en heeft daar dingen meegemaakt die zijn gedrag nog altijd beïnvloeden. Een hond opvoeden is niet altijd even gemakkelijk. In de loop der jaren heb ik veel cursussen met honden gevolgd en uiteraard veel ervaring opgedaan. Nee, ik ben geen hondencoach of hondenfluisteraar. Maar mijn kennis wil ik graag delen."

De planning

Elke 2e zaterdagmiddag van de maand van 13.30 tot 14.30 uur. (14 okt, 11 nov, 9 dec. 2017)
Start: parkeerplaats op de Komerk, Eastermar
Deelname: gratis

Even aan denken

  • Deelnemers houden in de bebouwde kom de hond aangelijnd.
  • Deelnemers zorgen dat de poep onderweg wordt opgeruimd.
  • Om de roedel goed te laten functioneren mogen teefjes niet loops zijn.

Vragen/contact

Hetty Thomson
hettyeastermar@gmail.com
06 27623353 of 0512 472450

hetty thomson

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: