In januari 2013 vonden twee bijeenkomsten plaats in resp. Burgum en Buitenpost met de titel 'Uitburgeren'. De werkgroep is verheugd nu een vervolgbijeenkomst te mogen aankondigen.

Werkgroep OMEGA presenteert: De dood als vijand, de dood als vriend...
Oud-huisarts Kees Lugtmeier vertelt over zijn ervaringen. Oant sjen! Tot ziens! Houdoe! De mazzel! Doei!... Allemaal hebben we zo onze eigen favoriete afscheidsgroet paraat als we afscheid van elkaar nemen. Lekker makkelijk en iedereen begrijpt het. Maar wat nu als je bij die laatste woorden weet dat het afscheid dit keer definitief is? Goed afscheid nemen van elkaar en van het leven blijft een moeilijk onderwerp waar we wel een steuntje in de rug bij kunnen gebruiken.

We zijn dan ook bijzonder blij dat we Kees Lugtmeier bereid hebben gevonden om zijn kennis en ervaring met euthanasie met ons te delen. Kees Lugtmeier is een gepensioneerde huisarts uit Harlingen die als ervaringsdeskundige het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken objectief en deskundig weet te belichten. Op de geplande themadagen vertelt hij onder de titel 'De dood als vijand, de dood als vriend' over zijn ervaringen met euthanasie als arts én als mens, waarna er na een korte pauze gelegenheid is tot het stellen van vragen. Alleszins de moeite waard dus als u geïnteresseerd bent in dit onderwerp.

De lezing wordt gehouden op dinsdagmiddag 15 oktober van 13.30 - 15.30 uur  in het gebouw van Werf 8 in Burgum. U hoeft zich vooraf niet in te schrijven. De lezing is gratis toegankelijk.

Klik hier voor de flyer en hier voor info over de lezing. 

dokter

 

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: