In de periode van 27 maart tot 24 april verblijft een 22-tal internationale gasten in de groepsaccomodatie Kleastermar. Het zijn gasten die gedurende deze maand in Oentsjerk worden opgeleid in de wereld van  melkveehouderij en melkverwerking. Wellicht is de term van vroeger 'Praktykskoalle'  bij veel mensen nog wel bekend. Momenteel is de naam van onze locatie: Dairy Training Centre.
De laatste 30 jaar overnachtten deze cursisten altijd op de eigen logeerfaciliteiten in Oentsjerk. Sinds eind vorig jaar zijn deze niet meer in gebruik. Dit is de reden dat we in de omgeving op zoek zijn gegaan naar huisvesting. We zijn uitgekomen in het prachtige Eastermar.
Deze groep heeft op werkdagen continue training in Oentsjerk of omgeving. ’s Avonds en in het weekend hebben ze hun eigen activiteiten. Ze zorgen voor hun eigen eten en drinken.

De Nederlandse overheid maakt het mogelijk dat deze mensen middels een internationale beurs hier kennis kunnen opdoen van de zuivelsector. Het zijn de toekomstige managers van bedrijven die hier worden opgeleid. De samenstelling van de groep is 50% vrouw en 50% man. De herkomst is zeer divers: een groot gedeelte komt uit Afrikaanse landen zoals Ethiopië, Tanzania etc. De praktijk leert dat een gedeelte van de groep ook kerkelijk actief is.

Wij hopen dat we deze groep een leerzame en gastvrije maand kunnen aanbieden.

René Krijnsen
Directeur Dairy Training Centre

kleastermar

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: