Beste Eastermarders,

Dit jaar is het Internationaal Dansfestival van 2 tot en met 7 juli in Burgum. Naast eigen dansers uit Nederland en Fyslân zijn er zes buitenlandse groepen benaderd om hieraan mee te doen: Kenia, Columbia, Filippijnen, Bulgarije, Portugal en
Rusland (Moskou). Via de info op de website van het dansfestival komen foto’s en verwijzingen naar de groepen te staan.
Het festival zal plaats vinden in het openluchttheater achter de Pleats in Burgum.  Een prachtige locatie hiervoor. Bij slecht weer binnen. Het gehele programma verschijnt t.z.t. in de media, daar wordt nog druk aan gewerkt.

Dit jaar wordt er voor het eerst een danswedstrijd georganiseerd voor de basisscholen. Eastermar doet met beide scholen mee. De winnaar hiervan mag meedoen op de gala-avonden op vrijdag en zaterdag. Op donderdag 4 juli staat er een ouderenmiddag op de agenda, maar dan binnen, in de Pleats. Zaterdag 6 juli is er een parade van de groepen en is er op het cultuurplein een Multi Culti markt en zijn er optredens in het centrum van Burgum. Op zondagmorgen 7 juli zal er een Oecumenische kerkdienst in het theater gehouden worden.

U heeft nu een beetje een idee wat er staat te gebeuren. Twee jaar geleden ging het festival om financiële redenen niet door, gelukkig kan het nu doorgaan. Het zou heel jammer zijn als deze traditie verloren zou gaan.
In Eastermar hebben al heel veel gezinnen meegewerkt als gastgezin, een aantal zelfs alle vier keer. De herinneringen, contacten met de buitenlandse gasten blijven soms nog heel wat jaren bestaan.
Ook dit jaar gaan we proberen om Eastermarders weer enthousiast te maken om hun huis open te stellen. Een dansgroep komt op dinsdag en vertrekt na een week op maandag of dinsdag weer. Er zijn ook groepen die op zondag naar huis vertrekken omdat ze na Burgum niet meer naar een ander festival gaan. De aankomst is in ieder geval op dinsdag 2 juli.

Wanneer in Eastermar een groep gehuisvest wordt, krijgen de scholen een voorstelling van deze groep op school aangeboden. Voor de kinderen is dit altijd een heel speciaal gebeuren.

Beste Eastemarders, zijn jullie dit jaar ook weer zo gastvrij en doen jullie mee? Het zou geweldig zijn om na het dorpsfeest nog door te feesten en al een beetje het gevoel van een 'buitenlandse vakantie' te krijgen. Jullie kunnen contact met mij opnemen, ook voor meer informatie, via de mail: aboersma@online.nl of telefonisch: 471253.

Atsie Boersma, Seadwei 3. Contactpersoon Eastermar voor het Internationaal Dansfestival Burgum

Ukraine 07 210

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: