Vele dorpsgenoten hebben na het feest vorig jaar aangegeven een bijdrage (cabaret of toneel) uit eigen dorp te missen. Mede op aandringen van de feestcommissie heeft een aantal mensen het initiatief genomen om weer iets op de planken te zetten. Na een oproep in 'BREEDút' bleek het mogelijk om een toneelgroep te formeren, inclusief souffleuzes en een heuse decorploeg.

In februari zijn we gestart met de repetities van een moderne komische thriller. Zo’n nieuwe ploeg, met zowel ervaren als beginnende spelers, moest natuurlijk eerst aan elkaar wennen. Het stuk was ook niet makkelijk met veel en soms lastige teksten. Maar met vallen en opstaan en vooral veel lachen met en om elkaar begon er iets te ontstaan. En de door de decorploeg gebouwde attributen maakten het nog veel mooier...

In een korte periode zijn er in Eastermar trieste en zorgwekkende dingen gebeurd. Een aantal spelers is hierbij direct betrokken en de hele toneelgroep is daardoor aangeslagen. We hebben moeten besluiten dat toneelspelen een te grote belasting zou zijn voor een aantal van ons en dat de tijd te kort en de gebeurtenissen te vers zijn om een alternatief te kunnen overwegen.

Het spijt ons voor u als potentieel publiek. We danken de feestcommissie voor hun steun en begrip. En we hopen dat we op een ander moment het resultaat van al onze inspanningen mogen en kunnen laten zien.

Namens de toneelgroep,
Wim van den Berg/Jelly Veerman
regie

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: