digivitaler

Zaken rondom zorg en gezondheid regel je tegenwoordig steeds meer met de computer, tablet of smartphone. Dit noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het minder tijd kost en je als patiënt altijd je medische gegevens bij de hand hebt. Maar hoe gaat het precies in zijn werk? Hoe log je in en krijg je toegang tot je gegevens?

In samenwerking met Huisartsenpraktijk Wiersema in Eastermar organiseert dbieb een cursus Digivitaler voor patiënten van de praktijk. In deze cursus van vier dagdelen maak je kennis met digitale zorg en ga je aan de slag met het patiënten portaal MijnGezondheid.net. Je kan de gegevens ook bekijken in de MedGemak-app.

Ook komen een aantal websites aan bod, waarmee je medische informatie kunt opzoeken. Dit zijn bijvoorbeeld thuisarts.nl, apotheek.nl en het patiënten portaal van het ziekenhuis. Na afloop van de cursus heb je o.a. geleerd hoe je zelf kunt inloggen in het portaal, je eigen gegevens kunt bekijken én hoe je de juiste informatie op zoekt op thuisarts.nl. Om mee te kunnen doen heb je een DigiD nodig. Ook is het handig als je al wat computerervaring hebt.

Meedoen?
De cursus is gratis en voor patiënten van Huisartsenpraktijk Wiersema in Eastermar.
Voor vragen kan je contact opnemen met Renate Cazemier 058-234 77 77.

Waar & Wanneer:

Waar: Mienskipshûs de Kjellingen
Datums: dinsdag 25 oktober, 1, 8 & 15 november 2022
(Let op, de vermelde datums in de uitgedeelde flyer zijn niet correct!)
Tijd: 09.30 -11.30 uur

Kilk hier om je aan te melden.

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: