Op naar het volgende feest.
Dinsdag 2 juli komt er een groep dansers en muzikanten vanuit de republiek Udmurtië in Rusland naar Eastermar. De groep bestaat uit 29 personen en is ondergebracht bij gastgezinnen in en rond het dorp. Vanaf woensdag begint het Internationaal Dansfestival in Burgum. Aan het festival doen mee: Bulgarije, Colombia, Rusland, Filipijnen, Portugal en Kenia. Op het programma staat meer informatie of via de website: www.dansfestivalburgum.nl Er is een filmpje te bekijken van de groep Tanok uit Rusland op http://www.youtube.com/watch?v=It6PWqKvBY0.

dansfestival

Het festival is dit jaar in het openluchttheater van 'de Pleats' in Burgum. Mocht het slecht weer zijn dan gaat de voorstelling naar de 'grutte seal' van de Pleats. Vrijdag- en zaterdagavond is er feest na de voorstelling, dit is voor iedereen vrij toegankelijk.

Zaterdag overdag zijn er in het centrum van Burgum een parade, een Multi-cultimarkt bij de Pleats en er zijn  demonstraties van de dansgroepen. 's Maandags vertrekt de groep Tanok naar Schagen voor het volgende festival.

Hierbij nog een oproep: vrijdag gaat de groep varen met een praam en hiervoor zijn zwemvesten voor volwassenen nodig. Van wie mogen wij zwemvesten lenen? Contact opnemen met Atsie Boersma 471253 of aboersma@online.nl

Alvast bedankt.

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: