In drie voorrondes hebben drie bands (totaal dus 9 bands) gespeeld om een plek in de finale van de Oerrock Play-Offs, waar de drie winnaars van de voorrondes + de winnaar van de wildcard de muzikale strijd aangingen voor een plek op het Oerrock Festival.

De finale van de Oerrock Play-Offs werd op zaterdag 1 april gehouden in MFC De Wier in Ureterp. Tijdens deze finale avond hebben de winnaars van de in 2022 en 2023 gehouden voorrondes, gestreden voor een optreden op het Ureterper festival Oerrock. De bands die in De Wier streden in de finale waren: Compromise, Band'um, Friendswithbenefits en HillStone.

 De optredens werden beoordeeld door een vakjury. Na een spannende strijd is door de vakjury de band Compromise uit Eastermar uitgeroepen tot winnaar.

De jury: ‘’Wat was het zaterdag een fantastische avond! Alle finalisten hebben een geweldig optreden neergezet en dat heeft het zeker niet makkelijk gemaakt voor de jury. De winnende bands Compromise (1e plaats) en HillStone (2e plaats) zien we terug op het Oerrock podium! Gefeliciteerd!’’

De bandleden van Compromise zijn Rientsje Berber Atsma, Aan Atsma, Theunis Lourens en Robin Venhuizen.

compromise

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: