Beste bewoners van't Wytfean en inwoners van Eastermar e.o.

Op zondag 3 augustus 2008 raast er een windhoos over het Wytfean, helaas wordt onze woning beschadigd en één van onze varkensstallen voor twee derde verwoest.

Op dat moment weet je niet wat je moet doen, bovendien lag Hans in het ziekenhuis dus je voelt je dan alleen samen met Coletha, Cornell was in het dorp dus ook niet thuis. Maar hulp was snel ter plekke, het dak van de woning werd door kordaat optreden van de buurmannen snel dicht gemaakt zodat lekkage kon worden voorkomen. In de stallen waren ze met man en macht bezig om de dieren op de vrachtwagen te krijgen en de rest over te plaatsen naar de vrijgekomen ruimtes.

Beste mensen het was hartverwarmend wat jullie voor ons hebben betekend, en ook de dagen en weken na de ramp werden wij niet alleen gelaten. Als het weer slecht werd was er binnen de kortste keren iemand bij ons over de vloer. Ook ontvingen wij veel bloemen, kaarten en e-mails of wat al niet meer met opbeurende woorden.

Het was een vreselijke ervaring voor ons maar door jullie hulp hebben we kracht gekregen om door te gaan en te ervaren dat je er niet alleen voor staat. Beste mensen nogmaals hartelijk bedankt voor alles wat er voor ons gedaan is.

Hartelijke groeten Geertje, Coletha, Cornell en Hans

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: