Op zaterdag 21 juni om 19.00 uur geeft Fanfare Joost Wiersma uit Jistrum een buitenconcert op de Komerk in Eastermar.

Aan het slot van een lang seizoen halen dirigent en muzikanten nog één keer alles uit de kast. Met herkenbare muziek voor iedereen! Muziek uit de film 'Indiana Jones', het beroemde Toccata van Bach - deze keer gestoken in een popjasje -, het thema van de bekende televisieserie 'Band of Brothers', de beroemdste hits van Elvis, een potpourri van Britse volksliedjes en nog veel meer.

Afscheid dirigent Siemen Hoekstra

Dit zomeravondconcert is niet alleen het slot van het seizoen, het is tevens het slotconcert van dirigent Siemen Hoekstra. Na 6 jaar eindigt de samenwerking tussen orkest en dirigent. Een zeer vruchtbare samenwerking, zo kan gerust gesteld worden. Onder leiding van Siemen ontwikkelde Joost Wiersma zich tot een topfanfare in de hoogste amateurdivisie van fanfareorkesten.

Joost Wiersma won in de afgelopen jaren diverse concoursen, gooide hoge ogen bij Nederlandse kampioenschappen en werd in 2005 knap tweede bij het prestigieuze Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Siemen Hoekstra heeft ontzettend veel betekend voor de fanfare en gaat zich nu richten op andere activiteiten als dirigent en muzikant.

Mis dit bijzondere zomeravondconcert niet en kom zaterdag 21 juni om 19.00 uur naar De Komerk in Eastermar!

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: