Wilt u zwachtels breien voor de Lepra zending? Hieronder vindt u een instructie voor het breien van zwachtels. De zwachtels worden gebruikt voor leprapatiënten om hun voeten of handen te verbinden en kunnen worden hergebruikt. Het is belangrijk om katoen te gebruiken voor het breien van de zwachtels omdat dit materiaal vocht absorbeert en niet zweterig aanvoelt bij het dragen van de zwachtels in landen met hoge temperaturen.

Zwachtels kunnen gebreid worden van 100% katoen geschikt voor naalddikte 2,5 tot 3,5 mm. De katoen mag ongebleekt of wit zijn, of een andere lichte kleur hebben. Werkwijze: 20-30 steken opzetten (breedte moet tussen de 10 en 15 cm worden) en ribbelsteek breien. De lengte moet 150 cm worden. Het breien gaat als volgt; eerste steek recht afhalen, recht breien tot het eind van de naald. Deze toer steeds herhalen. De Lepra zending zorgt ervoor dat de zwachtels terecht komen bij leprapatiënten in diverse landen. 

Alvast onze hartelijke dank en veel succes met het breien!
Tine Hoekstra, ’t Hof 90

zwachels

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen