In de zomer van 2019 verbleef er in Eastermar een bijzondere zomergast.
Niemand die hem zag behalve ik-zei-de-gek. Alsof ik een denkbeeldig vriendje had, liep ik de maand augustus door het dorp met altijd een brutale, rode reiger in mijn ooghoek.
Nee, ik heb die vreemde vogel niet zelf bedacht. Hoe dat precies zit kun je lezen in de introductie van het digitale boekje dat ik over Adam heb gemaakt.

Adam is een Amsterdamse ‘kapsoneslijer’. Hij kwam daarom nog al eens in de problemen. In Eastermar maar ook tijdens uitjes naar evenementen in Friesland.
Een aantal dorpsbewoners speelden een rol in de avonturen met Adam, zonder dat ze het zelf wisten. Het is ook een beetje een ode aan de TipToko op de Komerk.

De avonturen van Adam werden destijds op de Facebookpagina van de Nederlandse urban sketchers (locatietekenaars) gepubliceerd. Hoog tijd om Adam ook bij de Eastermarders te introduceren.

Maak kennis met Adam en download gratis het boekje in pdf-formaat (9 mb).
Veel lees- en kijkplezier gewenst!

Met de groeten van Adam,
Rienk Vlieger

Adam in Friesland

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen