Op 25 en 26 mei 2018 vindt op de Komerk in Eastermar de SamenLoop voor Hoop plaats.
Zaterdag 2 september gaf wethouder Geerling Schippers van Tytsjerksteradiel, samen met Gjalt Benedictus (KWF Tytsjerksteradiel en tevens voorzitter van de lokale werkgroep), het startschot voor dit bijzondere evenement op het hoofdpodium van het Easterbarren.

Kanker is een ernstige ziekte, in het verleden vaak dodelijk. Tegenwoordig gelukkig niet meer, steeds vaker is genezing mogelijk! Om nog meer mensen te laten herstellen, is veel wetenschappelijk onderzoek nodig. Daarom ondersteunt de gemeente van harte dit bijzondere initiatief, en roep ik u op: vorm teams en meld u aan!” aldus wethouder Schippers. Als symbool van hoop liet de wethouder zeven witte duiven los, die in een mooie boog over het volle dorpsplein vlogen.

SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette waaraan teams kunnen meedoen die zich laten sponsoren.
Het betreft een landelijk initiatief van KWF Kankerbestrijding om geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.
Tijdens de loop zijn er optredens, vinden er verschillende ceremonies plaats en is er ruimte voor allerlei acties van deelnemers.
In een speciale survivors-tent worden mensen in de watten gelegd die kanker hebben (gehad) en als de avond valt zullen kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours verlichten. Zo wordt er stilgestaan bij dierbaren. Naast de 24-uurs estafetteloop zal er voor kinderen in de basisschoolleeftijd een kinderloop georganiseerd worden.

De openheid en eensgezindheid maken van de Samenloop een evenement dat niemand onberoerd laat.
De SamenLoop voor Hoop die in 2018 in Eastermar zal plaatsvinden, wordt geheel georganiseerd door een groep lokale vrijwilligers.
Nu de aftrap is geweest, kunnen teams zich aanmelden via www.samenloopvoorhoop.nl

IMG 1667 01 2

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen